Σαββατοκύριακο με τα “30α Καζαντζάκεια” που προβάλλουν την ενδοχώρα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

209

Ο ΠΟΗ ΚΑΣΤΡΟ διοργανώνει τα 30α ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΕΙΑ, Πανελλήνιοι αναπτυξιακοί ποδηλατικοί αγώνες στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2022, ένα ποδηλατικό θεσμό, που διαχρονικά προβάλει την περιοχή μας, μέσα από την αγωνιστική ποδηλασία και φυσικά βάζει το ποδήλατο ως τρόπο ζωής.

Φέτος, οι αγώνες αυτοί οργανώνονται στους δήμους Ηρακλείου, Μινώα Πεδιάδας και Χερσονήσου τελούν υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας

-συνδιοργανώνονται από την Περιφέρεια Κρήτης , τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ , τον ΔΟΠΑΠ και την ΚΕΔΧ και φυσικά στηρίζονται από τους δήμους Ηρακλείου, Μινώα Πεδιάδας και Χερσονήσου.

“Οι ποδηλατικοί αγώνες, είναι διοργανώσεις με μεγάλες απαιτήσεις οργανωτικές, δεδομένης τις ιδιομορφίες του αγωνίσματος (ειδικά στους αγώνες αντοχής δρόμου), και εδώ έρχεται η τοπική κοινωνία μέσα από τις διάφορες συλλογικότητες, ενεργών πολιτών, (διάφοροι τοπικοί πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι και εθελοντές Σαμαρείτες, μοτοσικλετιστές κλπ) να διασφαλίσουν την αρτιότητα των αγώνων, φυσικά πάντα με την σοβαρή και υπεύθυνη κάλυψη των κατά τόπους Αστυνομικών Τμημάτων και Τμήματος τροχαίας”, αναφέρει ανακοίνωση του “Κάστρο”.

Το πρόγραμμα

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου θα γίνει ο πρώτος αγώνας. Στις 3 μ.μ. θα γίνει αγώνας Criterium στο “παλιό καρτ” στην Αλικαρνασσό και στις κατηγορίες παίδων, κορασίδων Π/Π, Π/Κ, μίνι μικρά – μεγάλα (από 4 ώς 15 στροφές).

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022 θα γίνει ο 2ος αγώνες.

Ώρα 10:30 προεκκίνηση 9,5 χλμ από Ανάληψη Χερσονήσου και εκκίνηση από την θέση Ξηροκαμάρες με συνολική απόσταση 61,9 χλμ και για τις κατηγορίες ΠΑΙΔΕΣ -ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ -ΜΑΣΤΕΡΣ -ΟΠΕΝ και 38,2 χλμ για ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ και ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: ΠΑΙΔΕΣ-ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ-MASTER- OPEN

ΩΡΑ 10:30

Προεκκίνηση: Οικισμός Ανάληψη Χερσονήσου-Αγγριανά -Ξηροκαμάρες 9,5χλμ.

Εκκίνηση Ξηροκαμάρες, Καστέλι, Κασταμονίτσα, Γεράκι, Γαζέπη Μύλος, Αρκαλοχώρι, Αρχοντικό, Γαλατάς, Βόνη Ζωοφόροι, Απόστολοι, και τερματισμός Καστέλι Συνολική Απόσταση 61,9χλμ

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ- ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

ΩΡΑ:10:40

30α ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΕΙΑΠροεκκινηση: Οικισμός Ανάληψη Χερσονήσου-Αγγριανά -Ξηροκαμάρες 9,5χλμ

Εκκίνηση Ξηροκαμάρες, Καστέλι, Κασταμονίτσα, Γεράκι, και τερματισμός Καστέλι Συνολική Απόσταση 38,2 χλμ.

“Όπως γίνεται αντιληπτό ο αγώνας της Κυριακής 16/10/22 περνά μέσα από πολλούς οικισμούς, σκοπό έχοντος να προβάλει τις περιοχές αυτές, αλλά και αναδείξει τις καταστροφές που έγιναν στις σεισμόπληκτες περιοχές πέρυσι τον Σεπτέμβριο. Το πέρασμα αυτό είναι αρκετά δύσκολο και η προσπάθεια των τοπικών εθελοντών πολύ μεγάλη ώστε να μην υπάρξουν ατυχήματα.

Παράκληση προς τον τοπικό πληθυσμό να προσέξουν, ειδικά όταν θα διέρχονται οι αθλητές μέσα από τους οικισμούς. Εξάλλου το πέρασμα μέσα από τους οικισμούς δεν θα διαρκέσει περισσότερο από 15 ως 20 λεπτά (πρώτοι και τελευταίοι αθλητές)”, τονίζεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει