ΜΑΝΟΣ ΜΟΥΛΑΚΑΚΗΣ: «Μαγειρεύοντας» νόστιμα τραγούδια

1,070

«Αν μπορείς να το ονειρευτείς, μπορείς να το κάνεις» λέει μια ξένη παροιμία κι ένας Κρητικός την κάνει πράξη, αφού δεν άφησε το μονοπάτι που του κλήρωσε η ζωή να γίνει εμπόδιο σε ότι αγαπά πραγματικά.

Ο λόγος για τον Μάνο  Μουλακάκη  που αν και είναι ένας πετυχημένος μάγειρας, κυνηγά το όνειρο του που είναι ο χώρος της μουσικής.

Γεννημένος  το καλοκαίρι του ‘78  στο  χωριό Μάραθο του Ηρακλείου και πατέρας δύο αγοριών, δυστυχώς δεν κατάφερε  να μάθει  μουσική ή κάποιο όργανο.Όμως αυτό δεν τον σταμάτησε ποτέ.

Έτσι αυτόν τον καιρό βρίσκεται   στο στούντιο και ετοιμάζει  το καινούριο του τραγούδι σε μουσική δική του και στίχους του Γιάννη Παπά,αλλά και δικούς του, το  οποίο θα κυκλοφορήσει τις επόμενες εβδομάδες.

«Γράφω -τονίζει μιλώντας στην «Π» για την ιστορία του»- τραγούδια, στίχους και μουσική εδώ και πολλά χρόνια,με τον δικό μου τρόπο. Είχα ακούσματα από το σπίτι μου, ο παππούς μου έπαιζε λαούτο και ο μικρότερος αδερφός μου ο Δημήτρης  παίζει λύρα».

Η πρώτη του  επίσημη επαφή με τη μουσική ήταν ένας διαγωνισμός κρητικής μουσικής που την διοργάνωνε ένα τοπικό τηλεοπτικό κανάλι. «Στέλνοντας-αναφέρει – δυο τραγούδια σε αυτόν, το ένα τραγούδι κατέκτησε το τρίτο βραβείο και το άλλο την έβδομη θέση. Ήταν μια πολύ  ωραία εμπειρία.

Μετά  από αυτόν τον διαγωνισμό, ο αδελφός μου κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο   με αρκετά τραγούδια δικά μου σε στίχους και μουσική.

ΜΑΝΟΣ ΜΟΥΛΑΚΑΚΗΣΤο 2005 ήρθε ο πρώτος προσωπικός δίσκος,που τον φτιάξαμε μαζί με τον Δημήτρη Πρινάρη, ο οποίος είναι συνοδοιπόρος ακόμα και τώρα σε όλες τις μουσικές ανησυχίες μου και τις ενορχηστρώσεις των τραγουδιών».

Στον δίσκο αυτόν έπαιξαν πολλοί καλλιτέχνες της Κρητικής μουσικής όπως ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης, ο Δημήτρης Βακάκης, ο Νίκος Στρατάκης, ο Κώστας Σαριδάκης, ο Μανώλης Δρακάκης και ο Δημήτρης Μουλακάκης.

Τα επόμενα χρόνια που ακολούθησαν έδωσε  τραγούδια, μουσική και στίχους  σε  αρκετούς  καλλιτέχνες. Ανάμεσα τους ο Κωστας Σαριδάκης, ο Πέτρος Βουμβουλάκης και ο αδελφός του Δημήτρης.

«Πάντα όμως είχα-λέει χαρακτηριστικά- και το μικρόβιο να τραγουδίσω. Η γυναίκα μου γνωρίζοντας την ανάγκη μου για μουσική, τα Χριστούγεννα του  ‘14 μου πήρε δώρο ένα αρμόνιο και έτσι εκεί άρχισα να μαθαίνω, αυτοδίδακτος, τις πρώτες μου νότες. Το 2017 το πήρα απόφαση και εκανα το πρώτο βήμα στην μουσική που αγαπούσα πιο πολύ την έντεχνη. Ηχογράφησα  το τραγούδι «Το ψάρι» του Απόστολου Ρίζου τον οποίο και ευχαριστώ που μου έδωσε την άδεια να κάνω αυτή την αρχή!».

Ακολούθησαν το 2019 ένα τραγούδι δικό του σε στίχους και μουσική με τίτλο  «Η σιωπή σου κάνει θόρυβο» και το 2021 σε μια δύσκολη χρονιά λόγω του κοροναϊού, κυκλοφόρησε το τραγούδι «Οι σκέψεις».

Τώρα, ετοιμάζει  με πολύ αγάπη και κέφι  το καινούριο του τραγούδι που όπως όλα του τα τραγούδια θα βρίσκεται σε λίγο καιρό στο κανάλι του «Μάνος Μουλακάκης» στο YouTube.

«Θέλω να ευχαριστήσω, καταλήγει – τον Κώστα Μαρκάκη που έχει το Studio Astra και είναι πάντα δίπλα μου σε ό,τι και αν κάνω, όλους τους μουσικούς που έχουν παίξει στα τραγούδια μου: Μάνο  Αντωναίο, Νικόλα  Χριστόπουλο, Κατερίνα Θραψιανιωτάκη, Δημήτρη  Πρινάρη, Γιάννη  Ταμπακάκη, Νίκο  Συγλέτο, Γιώργο Τζορτζάκης και Νίκο Στρατάκη».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει