ΓΚΡΙΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ: 7 κρίσιμα ερωτήματα για την παρέμβαση στον “Λάκκο”

596

Επτά κρίσιμα ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε η ανάπλαση στον Λάκκο θέτουν οι κάτοικοι της περιοχής, με αιχμή του δόρατος, το πως ένας αρχικά σχεδιαζόμενος χώρος πρασίνου, μετατράπηκε σε τσιμέντο με κερκίδες. «Με την παρέμβασή μας αναβαθμίσαμε κατά γενική ομολογία τον Λάκκο» απαντά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γ. Αναστασάκης προσθέτοντας ότι ενισχύθηκε το πράσινο στην περιοχή ενώ αναζητούνται λύσεις για τη στάθμευση των κατοίκων.

Γκρίνια πριν να κοπεί το νήμα

Ενώ μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την τελική παράδοση του έργου ανάπλασης στον Λάκκο, καταγράφονται έντονες αντιδράσεις κατοίκων της περιοχής που καταγγέλλουν ότι άλλα προέβλεπε το σχέδιο πόλης και άλλα έργα έγιναν στην περιοχή, χωρίς καμία ενημέρωση των άμεσα ενδιαφερομένων, που εκ των υστέρων είναι αντιμέτωποι με προβλήματα.

Σαράντα τέσσερις  κάτοικοι των οδών  Γιαννίκου, Βικέλα, Μυλοποτάμου,  Κουνάλη στην περιοχή του Λάκκου, ζητούν γραπτή απάντηση από το Δημοτικό Συμβούλιο, για το πως ξεφύτρωσε ένας τεράστιος όγκος από τσιμέντο στην περιοχή τους, στην πόλη που είναι τελευταία στην «πράσινη» λίστα της Ευρώπης και όλοι περίμεναν ο Δήμος να δημιουργήσει πάρκα τσέπης και μικρούς πνεύμονες πρασίνου.

ΓΚΡΙΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ κρίσιμα ερωτήματα για την παρέμβαση στον “Λάκκο”Όπως μάλιστα τονίζουν, όταν άρχιζε να διαμορφώνεται το έργο ζήτησαν εξηγήσεις από τον αντιδήμαρχο και την υπηρεσία και τους δόθηκε η διαβεβαίωση ότι  το τσιμέντο μπήκε για τη στήριξη του δρόμου και την αποφυγή τυχόν κατολίσθησης και υποσχέθηκαν ότι θα λάβουν υπόψη τις ενστάσεις τους για τη χρήση του χώρου, πράγμα που όπως αποδείχτηκε δεν έγινε ποτέ.

Οι κάτοικοι χαρακτηρίζουν το λιγότερο ανακολουθία να διαμορφώνεται υπαίθριο θέατρο έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο, που διαθέτει άφθονους χώρους για συναντήσεις – εκδηλώσεις – θεατρικά δρώμενα – συναυλίες.

Παράλληλα ζητούν εξηγήσεις βάση ποιας ειδικής μελέτης τεκμηριώθηκε ότι ο συγκεκριμένος χώρος  είναι κατάλληλος για τη δημιουργία τόσο μικρού θεατρικού χώρου, σε ένα σημείο που περικυκλώνεται από πολυώροφα κτήρια.

Οι κάτοικοι αντιπαραθέτουν τα προβλήματα τους που δε λύθηκαν τονίζοντας ότι αναμετριούνται με τα ετοιμόρροπα, τα σκουπίδια, τους αρουραίους, τα κεραμίδια που κρέμονται,  και απέξω από όλα αυτά οργανώνονται Project Lakkos και Street Art Graffiti, τα οποία είναι όμορφα, αλλά  προέχει η υγεία και η ασφάλεια των κατοίκων.

ΓΚΡΙΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ κρίσιμα ερωτήματα για την παρέμβαση στον “Λάκκο”Παράλληλα θέτουν ζητήματα προσβασιμότητας και διέλευσης των σωστικών συνεργείων στα μεγάλου όγκου οχήματα, ειδικά τώρα που είναι σε έξαρση σεισμικά φαινόμενα.

Όπως υποστηρίζουν με την ανάπλαση της οδού Γιαννίκου και την πεζοδρόμησή της με απαγόρευση κυκλοφορίας, θα προκύψουν πολύ σοβαρά προβλήματα για τους κατοίκους, όπως η  πρόσβασης στις οικίες τους και η στάθμευση, αφού οι ελάχιστες προβλεπόμενες θέσεις είναι συνεχώς κατειλημμένες από ιδιοκτήτες οχημάτων χωρίς την κάρτα.

Αυτό το οποίο ζητούν οι κάτοικοι είναι να  μην τοποθετηθούν καθίσματα πάνω στις κερκίδες του υπαίθριου θεάτρου, αλλά να μετατραπούν σε παρτέρια με ανθοφόρα φυτά ή να τοποθετηθούν μεγάλες ζαρντινιέρες που δεν θα μετακινούνται, ώστε να αλλάζει η χρήση του χώρου και να υλοποιούνται πολιτιστικά δρώμενα.

Ακόμα ζητούν να δοθούν θέσεις στάθμευσης στο πάρκινγκ του Πολιτιστικού Κέντρου για τους μόνιμους κατοίκους, λόγω των θέσεων που καταργήθηκαν και να επιτρέπεται επί 24ώρου η διέλευση οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή του Λάκκου. Τέλος, ζητούν την άμεση παρέμβαση του Δήμου για τα ετοιμόρροπα κτήρια που εγκυμονούν κινδύνους,  ώστε να προστατευθεί η ανθρώπινη ζωή, θέμα πρώτης προτεραιότητας για κάθε Δημοτική Αρχή.

Τι απαντά ο αντιδήμαρχος

Υπεραμύνεται των παρεμβάσεων ανάπλασης που έγιναν στην περιοχή του Λάκκου ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αναστασάκης ο οποίος σημειώνει ότι αλλάζει σελίδα μια υποβαθμισμένη μέχρι πρόσφατα περιοχή, μέσα από τις εργασίες που έγιναν που αναβάθμισαν τη συνολική εικόνα της.

ο Γιάννης ΑναστασάκηςΚατά τα λοιπά σημειώνει ότι κατανοεί το πρόβλημα της έλλειψης χώρων στάθμευσης στην περιοχή και στην κατεύθυνση αυτή αναζητούνται χώροι που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν με σκοπό να δοθούν πρόσθετες θέσεις στάθμευσης. Ο ίδιος τονίζει ότι παράλληλα με τις γενικότερες παρεμβάσεις ανάπλασης ενισχύθηκε το πράσινο στην περιοχή, όπου φυτεύτηκαν πάρα πολλά δέντρα το οποίο θα εξακολουθήσει να εμπλουτίζεται όσο αυτό είναι εφικτό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει