«Φρουρά, φρουρά…»!

255

Την παρέμβαση της φρουράς της Βουλής προκειμένου να απομακρύνει από την αίθουσα τον ορυόμενο Παύλο Πολάκη ζήτησε η αντιπρόεδρος της Βουλής Σοφία Σακοράφα, καθώς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν εννοούσε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της.

Όλα άρχισαν όταν ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε στην υπόθεση του βουλευτή της Ν.Δ. Μαραβέγια, λέγοντας: «Αντί να βρει μια τρύπα να κρυφτεί είχε το θράσος να με αποκαλέσει άσχετο και αδαή. Είναι φωτογραφική η προκήρυξη ή δεν είναι; Δεν είπα παράνομο γενικώς, φωτογραφικό είπα ότι είναι».

Απαντώντας ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε ότι η συμπερίληψη κάποιου στον οριστικό πίνακα δεν είναι το τελευταίο βήμα της έγκρισης, αλλά απαιτείται και έκδοση ΦΕΚ. Στο σημείο εκείνο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φώναζε και διέκοπτε από τη θέση του προκαλώντας την αντίδραση του υπουργού: «δεν μπορώ με το παραλήρημα αυτό στη Βουλή. Είναι ένα θέμα που ο κ. Πολάκης δεν γνωρίζει. Σήμερα που μιλάμε δεν έχει πάρει έγκριση ακόμα».

Ο διάλογος με την προεδρεύουσα να ζητά την παρέμβαση της φρουράς είναι χαρακτηριστικός:

– Π. Πολάκης: «Μας δουλεύει…»

-Σ.Σακοράφα: «κ. συνάδελφε δεν είναι καφενείο η αίθουσα, έχετε κάνει καφενείο τη Βουλή, ορίστε μας»

– Π. Πολάκης: «Ε μα δουλευόμαστε τώρα»

– Σ.Σακοράφα: «κ. Πολάκη, παρακαλώ πολύ, μπορείτε να βγάλετε έξω τον κ. συνάδελφο από την αίθουσα;»

– Π.Πολάκης: «Όχι δεν μπορούνε»

– Σ. Σακοράφα: «Μπορούνε. Η συμπεριφορά σας είναι απαράδεκτη για βουλευτή. Είστε υποχρεωμένος να τον ακούσετε όπως ακούνε και εσάς όλοι με τον τρόπο που μιλάτε»

– Π.Πολάκης: «Μην κουνάτε το δάχτυλο»

– Σ. Σακοράφα: «Δεν κουνάω κανένα δάχτυλο. Που νομίζετε ότι είστε; Στο κοινοβούλιο είστε, όχι στο καφενείο του χωριού σας. Σας παρακαλώ πολύ».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει