Το τελευταίο αντίο σήμερα στο σπουδαίο κρητικό καλλιτέχνη Νίκο Πατενταλάκη

265

Το τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα συγγενείς και φίλοι στον  δεξιοτέχνη του λαούτου και του μαντολίνου, συνθέτη  και ερμηνευτή Νίκο  Πατενταλάκη που έφυγε απρόσμενα προχθες το βράδυ από τη ζωή, σε ηλικία 76 ετών.

Η κηδεία του θα γίνει στις 2μ.μ.  στο Λαγολιό της Μεσσαράς απ’ όπου και καταγόταν ο γνωστός καλλιτέχνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ ο Νίκος Πατενταλάκης που είχε δώσει το προηγούμενο διάστημα μάχη με τον καρκίνο, ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε από συγγενικό του πρόσωπο στο ΠΑΓΝΗ, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε ανεύρυσμα κεντρικής αορτής. Ενώ είχε αποφασιστεί να χειρουργηθεί και μάλιστα άμεσα, δεν πρόλαβε και «έφυγε» απρόσμενα από τη ζωή.

Ο γνωστός κρητικός καλλιτέχνης καταγόταν από οικογένεια μουσικών καθώς ο πατέρας του Πέτρος ήταν επίσης σπουδαίος δεξιοτέχνης του μαντολίνου,

Είχε συνεργαστεί  με μεγάλα ονόματα του Κρητικού Πενταγράμμου παίζοντας λαούτο και μαντολίνο, όπως με τον Χαράλαμπο Γαργανουράκη, τον Μανώλη Καρπουζάκη, τον Γιώργο Παπαδάκη, τον Γιώργο Σακαλάκη, τον Μάνο Μουντάκη, τον Νίκο Σωπασή, τον Κυριάκο Καλλέργη, τον Μιχάλη Μαρακομιχελάκη, τον Νεκτάριο Κλωστράκη, τον Δημήτρη Βακάκη κ.ά.

Ο Νίκος  Πατενταλάκης μετεδιδε  ως δασκαλος τη γνώση του στο μαντολίνο, όπου ήταν κορυφαίος δεξιοτέχνης. Για πάνω από δέκα χρόνια, έζησε στην Αθήνα όπου εμφανίστηκε σε όλα τα κρητικά κέντρα,διασκεδάζοντας και ψυχαγωγώντας τους κρητικούς της πρωτευούσας,Συμμετείχε ως μουσικός σε παρα πολλούς δίσκους κρητικών κλλιτεχνών.

sto

Μπορεί επίσης να σας αρέσει