Θετικοί στο “καλάθι” οι βιομήχανοι τροφίμων-ποτών

230

«Για τη Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών η επισιτιστική ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτη. Για τον λόγο αυτό οι επιχειρήσεις στέκονται για μία ακόμη φορά στο πλευρό των καταναλωτών και καταβάλλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να τους προσφέρουν αδιάκοπη πρόσβαση σε προσιτά και υψηλής ποιότητας προϊόντα διατροφής», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, μετά τη συνάντηση χθες  με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ζήτησε από την βιομηχανία τροφίμων να συμμετάσχει στην προσπάθεια για το «καλάθι του νοικοκυριού» με εποικοδομητικό τρόπο έτσι ώστε να «χτίσουμε» ένα καλάθι προϊόντων που θα προσφέρεται στον Έλληνα καταναλωτή στις χαμηλότερες δυνατές τιμές, κάτω από τον πληθωρισμό.

Ο Σύνδεσμος αποδέχτηκε την πρόταση του υπουργείου, δεσμεύτηκε να ενημερώσει τα μέλη του και να εργαστεί εποικοδομητικά με τις αλυσίδες σουπερμάρκετ ώστε το «καλάθι του νοικοκυριού» να έχει επιτυχία και να βοηθήσει σημαντικά στη διαβίωση του ελληνικού νοικοκυριού μέσα σ’ αυτές τις πρωτοφανής δύσκολες συνθήκες.’’

Ναι στο «καλάθι» και  από τον Σύλλογο Μικρών και Μεσαίων Σουπερμάρκετ

Εμείς συμμετέχουμε προαιρετικά σε αυτή την δράση για το «καλάθι του νοικοκυριού», δεν είχαμε κληθεί στην συνάντηση με τον υπουργό αλλά επειδή συμφωνούμε με αυτό το οποίο αποφασίστηκε, χωρίς να είμαστε υποχρεωμένοι θα κάνουμε και εμείς το δικό μας καλάθι.

Αυτό είπε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικρών και Μεσαίων Σουπερμάρκετ Γιάννης Πηλίδης, μιλώντας χθες το πρωί στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ (91,6 και 105,8) και την εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο».

Ήδη έχουμε ξεκινήσει πολύ ενθαρρυντικές διαπραγματεύσεις με τους προμηθευτές για τα περισσότερα προϊόντα, έχουμε κλείσει ρύζια, όσπρια, μέλι, μαρμελάδα, χαρτί υγείας.

Συναντάμε όμως πολύ μεγάλη δυσκολία στα γαλακτοκομικά – τυροκομικά. Εκεί υπάρχει απροθυμία από τους παραγωγούς.

Αυτό συμβαίνει επειδή τα τυριά που καταναλώνουμε αυτή την στιγμή είναι τυριά που έχουν παραχθεί πριν 5-6 μήνες με άλλη τιμή του γάλακτος, οπότε δεν θέλουν να δεσμευτούν οι παραγωγοί σε ποσότητες, γιατί όταν θα βγούμε με ένα καλάθι δεν θα πάρουμε 1-2 δοχεία, θα πάρουμε το λιγότερο 1.000 για να μην γίνουμε ρεζίλι στον καταναλωτή.

Όταν έρθει ο καταναλωτής και το ζητάει το συγκεκριμένο προϊόν πρέπει να το έχουμε. Δεν μπορούμε να το ανακοινώσουμε και να μην το έχουμε.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει