Οι όροι της ΟΛΜΕ για την ψηφοφορία

208

Τέσσερις προϋποθέσεις βάζει το ΔΣ της ΟΛΜΕ για τη διεξαγωγή  της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας των εκπαιδευτικών,  για την ανάδειξη των εκπροσώπων τους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Με επιστολή την  οποία έστειλε το ΔΣ της ΟΛΜΕ χθες στην υπουργό Παιδείας ζητά συνάντηση μαζί της για να συζητηθούν αυτές οι προϋποθέσεις  (σ.σ. η απόφαση για την αποστολή της επιστολής λήφθηκε από τα μέλη του ΔΣ των παρατάξεων ΔΑΚΕ, ΠΕΚ και ΣΥΝΕΚ):

Ακολουθεί η επιστολή

«Κυρία υπουργέ,

επαναφέρουμε το αίτημα της Ομοσπονδίας για άμεση συνάντηση προκειμένου να συζητήσουμε για τις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και καταθέτουμε τις εξής προτάσεις προς συζήτηση:

  1. Να οριστούν κάποια σχολεία ως εκλογικά κέντρα, στα οποία θα προσέρχονται οι εκπαιδευτικοί για να ψηφίσουν. Σε κάθε εκλογικό κέντρο να υπάρχει εφορευτική επιτροπή που θα διασφαλίζει την κατά μόνας ψηφοφορία σε χώρο και υπολογιστή του σχολείου.
  2. Η ψήφος να κλειδώνει και να μην επιτρέπεται η αλλαγή της στη συνέχεια.
  3. Να υπάρχουν στις εφορευτικές επιτροπές για όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια, εκτός από το ορισμένο μέλος από το σωματείο, και εκπρόσωπος από κάθε παράταξη που το επιθυμεί.
  4. Να υπάρχει τεχνικός σύμβουλος της ΟΛΜΕ στην κεντρική ηλεκτρονική υπηρεσία κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας και ειδικά κατά την έκδοση των αποτελεσμάτων.

Παρακαλούμε για την άμεση απάντησή σας».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει