ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ 7η ΥΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: Η παρουσία των ΜΑΤ ενόχλησε τους Ιεραπετρίτες

207

Παρουσία κλούβας των ΜΑΤ και αστυνομικών εκτός και εντός του κτιρίου, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις φορείς και κάτοικοι  της Ιεράπετρας, πραγματοποίησαν  χθες ειρηνική διαμαρτυρία στην 7η Υπε Κρήτης στον Εσταυρωμένο, ζητώντας την ενίσχυση του νοσοκομείου τους, ενώ ετοιμάζονται να πάνε στην Αθήνα για να συναντηθούν με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

ΜΑΤ; Τι μας πέρασαν;

«Τι δουλειά έχουν τα ΜΑΤ, τι μας πέρασαν; Εδώ δεν ήρθαμε με πέτρες και μολότοφ, ήρθαμε  κλήρος και λαός, να ζητήσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες περίθαλψης στο νοσοκομείο μας» είπε  στην «Π» ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του νοσοκομείου Ιεράπετρας, Κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος.

κάτοικοι  της Ιεράπετρας σε διαμαρτυρία στην 7η Υπε Κρήτης στον Εσταυρωμένο
Προσπάθεια προσλήψεων από το 2023, υποσχέθηκε ο ΔΥΠΕάρχης Νεκτάριος Παπαβασιλείου

«Δεν πήραμε κάποια χειροπιαστή υπόσχεση»

Σύμφωνα με τον ίδιο, στη συνάντηση που είχαν με τον διοικητή Νεκτάριο Παπαβασιλείου, του  μετέφεραν ότι  αυτό που θέλουν οι κάτοικοι της Ιεράπετρας, είναι να πηγαίνουν στο νοσοκομείο τους και να βρίσκουν γιατρούς κι όχι να διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία.

Από την πλευρά του ο διοικητής τούς είπε ότι για φέτος δεν προβλέπεται καμία νέα πρόσληψη, ωστόσο θα γίνουν προσπάθειες από το 2023.

Τους προειδοποίησε ωστόσο, ότι στις προσλήψεις υπάρχει μαραθώνιος χρονοβόρας γραφειοκρατίας.

Πολλοί κάτοικοι ήρθαν με το λεωφορείο για να στηρίξουν το νοσοκομείο τους
Πολλοί κάτοικοι ήρθαν με το λεωφορείο για να στηρίξουν το νοσοκομείο τους

 

«Δεν πήραμε κάποια χειροπιαστή υπόσχεση,μόνο καλές προθέσεις» σχολίασε ο κ. Μαμαντόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα επιδιωχθεί συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας στην Αθήνα.

Οι κάτοικοι και οι φορείς της Ιεράπετρας πήγαν χθες στν ΔΥΠΕ Κρήτης με λεωφορείο και τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα και στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης, ο μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλος, ο πρόεδρος και η γραμματέας του Συλλόγου Φίλων Ννοσοκομείου Ιεράπετρας, Ανδρέας Μαμαντόπουλος και Πόπη Δασκαλάκη, ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Δημήτρης Βλασσάκης κ.ά.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει