ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΥΠΠΟΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗ: Αποσύρονται εκδοτικά σωματεία από τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης

194

Αποσύρουν τους εκπροσώπους τους από τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών, η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών, ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων, ο Σύνδεσμος Εκδοτών και ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου Βορείου Ελλάδος.

Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση:

«Για άλλη μία φορά το υπουργείο Πολιτισμού και το ελληνικό κράτος διατρανώνουν την παντελή έλλειψη υποστήριξής τους στο ελληνικό βιβλίο και στους Έλληνες εκδότες. Αυτή τη φορά, θύμα της ανύπαρκτης στήριξης από την Πολιτεία κινδυνεύει να είναι και η παρουσία της Ελλάδος στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης.

Κυριολεκτικά στο παρά πέντε -19.10.2022 ξεκινά η έκθεση- το ΥΠΠΟΑ δεν μας έχει ενημερώσει εάν έχει διευθετήσει ακόμα και τα στοιχειώδη ζητήματα που αφορούν στη διοργάνωση της ελληνικής παρουσίας.

Eπίσης τονίζουν ότι  ο  υφυπουργός  κ. Γιατρομανωλάκης   ανταπάντησε σε επιστολή τους «με μία άκρως προσβλητική επιστολή που δεν αρμόζει στη θεσμική του ιδιότητα, μη δεσμευόμενος ουσιαστικά για τίποτα και επιρρίπτοντας ευθύνες στα σωματεία των εκδοτών για την ανεπάρκεια του ΥΠΠΟΑ».

Ακόμα αναφέρουν: «Εμείς, οι Έλληνες εκδότες νιώθουμε παγιδευμένοι από τις καθυστερήσεις, τις ασάφειες και τις μεθοδεύσεις του ΥΠΠΟΑ και δεν δεχόμαστε να συμμετέχουμε στον διασυρμό της χώρας μας στις δύο κορυφαίες εκθέσεις βιβλίου παγκοσμίως, της Φρανκφούρτης και της Μπολόνια».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει