Και ευφάνταστα σενάρια συνωμοσίας στην Τουρκία

197

Σενάρια συνομωσίας σύμφωνα με τα οποία οι ΗΠΑ θέλουν να παρασύρουν σε πόλεμο και σύγκρουση την Τουρκία και για αυτό εξοπλίζουν τα ελληνικά νησιά, υποστηρίζει ο αντιναύαρχος ε.α. και καθηγητής, Τζιχάτ Γιαϊτζί, με δηλώσεις του στην εφημερίδα Sozcu.

Στη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε με τίτλο «Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να βγάλουν την Τουρκία από το ΝΑΤΟ και να εισβάλουν», ο Γιαϊτζί αναφέρεται στην «στρατικοποίηση» των νησιών και το ρόλο των ΗΠΑ σε αυτή.

«Η Ελλάδα προσγειώθηκε σε ένα νησί; Έχουμε ανοίξει πυρ σε κάποιο από τα νησιά της; Οχι! Η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά της για να εισβάλει στην Τουρκία. Στις 26 Σεπτεμβρίου είδαμε ότι η Ελλάδα συνέχισε να κλιμακώνει τις εντάσεις στο Αιγαίο. Τεθωρακισμένα οχήματα δωρεάς των ΗΠΑ απεστάλησαν στα νησιά Λέσβο και Σάμο.

Τα drones της Τουρκίας συνέλαβαν την παράνομη αποστολή από τις ΗΠΑ και την Ελλάδα. Στην πραγματικότητα, επρόκειτο για μια πρόκληση που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ» υποστήριξε ο Γιαϊτζί.

Ο Γιαϊτζί σημειώνει – μεταξύ άλλων – ότι η Ελλάδα, η οποία ισχυρίζεται ότι η Τουρκία αποτελεί απειλή για τον εαυτό της στο Αιγαίο, συνεχίζει να υπερασπίζεται την πολιτική του εξοπλισμού των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, παρά τις αντίθετες διατάξεις των Συνθηκών της Λωζάνης και των Παρισίων.

Όπως είπε «μπορούμε πλέον πολύ ξεκάθαρα να πούμε ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν μετατοπίσει το ανατολικό μέτωπο από την Τουρκία στην ανατολική Ελλάδα». Αναφερόμενος στα «οχήματα που αποστέλλονται στη Λέσβο και τη Σάμο» υποστηρίζει ότι «από μόνα τους παραβιάζουν το μη στρατιωτικό καθεστώς. Ωστόσο, το γεγονός ότι αυτά τα τεθωρακισμένα οχήματα δόθηκαν από τις ΗΠΑ δείχνει για ποιο σκοπό πήγαν και για τι προετοιμάζονται.

Η Τουρκία δεν πρέπει πλέον να αυταπατάται. Θέλουν να παρασύρουν την Τουρκία σε πόλεμο και σύγκρουση». «Αυτά τα νησιά οπλίζονται για να εισβάλουν στην Τουρκία. Ως εκδίκηση την κατάλληλη στιγμή για την αποτυχία υλοποίησης της Μεγάλης Ιδέας του 1922.

Ας θυμηθούμε ότι οι Ιταλοί εισέβαλαν στην περιοχή της Μεσογείου μας και οι Έλληνες εισέβαλαν στην περιοχή της Δυτικής Ανατολίας από αυτά τα νησιά. Σήμερα, μπορούν να επιτεθούν μέσω αυτών των νησιών! Γι’ αυτό ο Μέγας Ατατούρκ επέμενε ότι αυτά τα νησιά έπρεπε να έχουν αποστρατικοποιημένο καθεστώς για να μην αντιμετωπίσουν ξανά μια τέτοια επιχείρηση εισβολής χρησιμοποιώντας αυτά τα νησιά και το πέτυχε.

Στη ‘θάλασσα των νησιών’ (σσ Αιγαίο) δεν υπάρχει άλλο κράτος εκτός από την Τουρκία εναντίον της Ελλάδας. Τα οχήματα που αποστέλλονται στη Λέσβο και τη Σάμο από μόνα τους παραβιάζουν το καθεστώς αποστρατικοποίησης. Η Τουρκία δεν πρέπει τώρα να εξαπατηθεί. Θέλουν να σύρουν την Τουρκία σε πόλεμο και σύγκρουση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει