Υπόθεση 47 κιλών χασίς: Στη φυλακή πατέρας, γιοί και φίλος

171

Φυλακή «κλήρωσε» και για τους τέσσερις συλληφθέντες για την υπόθεση των 47 κιλών χασίς που εντόπισαν αστυνομικοί σε σακούλες απορριμμάτων, σε ρεματιά, μερικά χιλιόμετρα μακριά από το Πέραμα Μυλοποτάμου. Πρόκειται για έναν 51χρονο, τους δύο γιους του, 26 και 25 ετών αντίστοιχα, και έναν 41χρονο φίλο της οικογένειας. Αν και τα μέλη της οικογένειας αρνήθηκαν κάθε ανάμιξη τους στην υπόθεση των 47 κιλών χασίς, εισαγγελέας και ανακρίτρια αποφάνθηκαν υπέρ της προφυλάκισης των τεσσάρων.

Κατά τη Δίωξη Ναρκωτικών Ρεθύμνου η αξία του χασίς που βρέθηκε μέσα στις σακούλες των σκουπιδιών υπολογίζεται στις 100.000 ευρώ.

Όπως έχει γράψει η «Π», στη διάθεση της ΕΛ.ΑΣ  περιήλθαν  πληροφορίες ότι  οι τέσσερις δραστηριοποιούνται στην καλλιέργεια χασίς, σε περιοχή των Χανίων.  Θεώρησαν αξιόπιστες τις πληροφορίες καθώς, όπως αναφέρεται, στο παρελθόν πατέρας και γιοι είχαν απασχολήσει για υποθέσεις  καλλιέργειας χασίς.

Έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση τα σπίτια της οικογένειας και τις πρωινές ώρες της 4ης Οκτωβρίου είδαν τον 41χρονο να καταφθάνει στον τόπο, να παραλαμβάνει ένα άτομο ως συνοδηγό, και να κατευθύνονται μέσω ΒΟΑΚ  προς Χανιά. Υποστηρίζεται  ότι η κυκλοφοριακή κίνηση  ήταν αποτρεπτική ώστε  να συνεχίσουν την παρακολούθηση, χωρίς να γίνει αντιληπτή η παρουσία τους. Έτσι περίμεναν υπομονετικά  την επιστροφή του οχήματος.

Βραδινές ώρες της ίδιας μέρας, εντόπισαν στην περιοχή του Λατζιμά Ρεθύμνου, αρχικά,   το 4Χ4 που επέβαινε ο ένας γιος. Παρήλθαν ελάχιστα λεπτά  και είδαν το αγροτικό που οδηγούσε ο 41χρονος με συνοδηγό τον 51χρονο πατέρα, ενώ δύο-τρία λεπτά  αργότερα εμφανίστηκε και ο έτερος γιος με άλλο 4Χ4.

Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι το μεσαίο όχημα, στο οποίο επέβαιναν οι δύο άνδρες, ήταν φορτωμένο με χασίς, και οι δύο γιοι, μπρος και πίσω, είχαν αναλάβει να τσεκάρουν την κίνηση για λόγους ασφαλείας.

Το 4Χ4 του 41χρονου εθεάθη να μεταβαίνει τελικά στο συγκρότημα κατοικιών της οικογένειας όπου παρέμεινε για περίπου 20 λεπτά. Αστυνομικοί δεν είναι σε θέση να κατονομάσουν ποια άτομα ακριβώς επιβιβάστηκαν  στο όχημα, περιγράφουν όμως ότι ο οδηγός μπήκε σε χωματόδρομο και γύρω στις 9.30 το βράδυ στάθμευσε σε αδιέξοδο, κοντά σε ρεματιά με ελιές. Το αγροτικό παρέμεινε εκεί για δέκα λεπτά και στην συνέχεια αποχώρησε και επέστρεψε στο Πέραμα.

Σχεδόν 1,5 ώρα αργότερα αστυνομικοί είχαν ήδη ξεκινήσει την εξερεύνηση του ύποπτου χώρου. Στη ρεματιά, κάτω από πυκνή βλάστηση, εντόπισαν  δέκα μεγάλες σακούλες σκουπιδιών γεμάτες χασίς.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει