Το έργο

135

Σημαντική εξέλιξη. Την Παρασκευή πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία, η τελετή έναρξης των κατασκευαστικών εργασιών του σημαντικού έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας EuroAsia Interconnector για το τμήμα Κύπρου – Κρήτης.

H τελετή θα γίνει παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, της επιτρόπου της ΕΕ για θέματα ενέργειας, Kadri Simson, της υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου, Νατάσας Πηλείδου και του Έλληνα υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

Ερωτηθείσα σχετικά με ενδεχόμενη αντίδραση της Τουρκίας , η υπουργός Ενέργειας της Κύπρου Ν. Πηλείδου ανέφερε ότι ”είναι πιθανόν η Τουρκία να κάνει κάποιες ενέργειες για να αποτρέψει ακριβώς την όδευση του καλωδίου, εμείς σίγουρα κάνουμε τις συζητήσεις για το θέμα αυτό και με την Ε.Ε. και θα γίνουν επαφές και με όποιον άλλο χρειαστεί. Θεωρούμε όμως ότι το θέμα του καλωδίου είναι εντελώς ξεχωριστό από τα θέματα εκμετάλλευσης και αξιοποίησης των φυσικών πόρων, του ΦΑ, εντός της ΑΟΖ».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει