Θλίψη και στην Κρήτη για τον απόφοιτο του Πολυτεχνείου

270

Ένα πέπλο θλίψης έρχεται να καλύψει για ακόμη μία φορά την Πολυτεχνική Κοινότητα μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης ότι άλλο ένα μέλος της, από την οικογένεια των αποφοίτων αυτή τη φορά, έφυγε πρόωρα και αναπάντεχα από τη ζωή.

Πρόκειται για τον απόφοιτο της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων (ΜΗΧΟΠ), Κωνσταντίνο Αργύρη, ο οποίος έχασε τη ζωή του την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, από πτώση βράχου πάνω στο όχημα στο οποίο επέβαινε, μέσα στην κεντρική στοά των Μεταλλείων Βωξίτη στη Βάργιανη Φωκίδας, την ώρα της εργασίας του.

Ο Κωνσταντίνος Αργύρης με καταγωγή από τη Λαμία εισήχθη στο Πολυτεχνείο Κρήτης το 2001. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του και έλαβε το Δίπλωμα του Μηχανικού Ορυκτών Πόρων το 2008, έχοντας εκπονήσει διπλωματική εργασία με τίτλο «Γεωφυσική Διασκόπηση στο Τμήμα Λυγαριά-Περιβόλι του Οδικού Άξονα Ε65» υπό την επίβλεψη του Καθ. Αντωνίου Βαφείδη.

Αμέσως μετά, όπως φαίνεται και από το βιογραφικό του σημείωμα, ρίχτηκε στον επαγγελματικό στίβο, υπηρετώντας σε διάφορα πόστα ως μηχανικός μεταλλείων. Είναι γνωστό ότι διατηρούσε επαφές με το Πολυτεχνείο Κρήτης και μάλιστα υποδεχόταν τους φοιτητές της Σχολής ΜΗΧΟΠ στις εκπαιδευτικές τους επισκέψεις για να τους ξεναγήσει και να μοιραστεί μαζί τους την εμπειρία του.

Ο 39χρονος μηχανικός είχε πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία στον τομέα της υπόγειας εκμετάλλευσης βωξίτη.

Μάλιστα, σε τηλεοπτικό αφιέρωμα εκπομπής, το οποίο προβλήθηκε την Άνοιξη του 2020, ξενάγησε τη δημοσιογράφο στα υπόγεια των μεταλλείων, τονίζοντας την επικινδυνότητα του επαγγέλματος, αναφέροντας (σχεδόν προφητικά) ότι «είμαστε πάντα με τον φόβο ή με τον έλεγχο πτώσης οροφής ή τμήματος από το πέτρωμα που είναι από πάνω μας».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει