Διακινούσαν τα εμβόλια!

159

Ε, τι να πεις πια! Παράνομη διακίνηση εμβολίων έκαναν παρά την απαγόρευση της Pfizer, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα και ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, όπως αποκάλυψε ο πρώτος.

Ειδικότερα, ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ραμα μιλώντας σε εκδήλωση στο Μπέργκαμο, συγκεκριμένα στο φόρουμ «Ο πολιτισμός θα σώσει τον κόσμο», είπε πως, «εν μέσω πανδημίας, ο ίδιος και ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο συμφώνησαν για λαθραία μεταφορά εμβολίων της Pfizer στην Αλβανία με τη βοήθεια των μυστικών υπηρεσιών».

«Σήμερα λέω κάτι που κανείς δεν ξέρει. Είμαι Αλβανοϊταλός, ο Ντι Μάιο είναι ναπολιτάνος Αλβανός, κάναμε λαθρεμπόριο μαζί. Τι είδους Ιταλός ή Αλβανός είσαι αν τηρείς πάντα τον νόμο;», είπε ο Ράμα, αιφνιδιάζοντας το κοινό, όπως μεταφέρει ο Ιταλικός Τύπος. Και πρόσθεσε: «Ο κόσμος φοβόταν ότι θα πέθαινε σαν το ψάρι έξω από το νερό, αλλά δεν είχαμε την ευκαιρία να φτιάξουμε το εμβόλιο.

Ρώτησα τον Λουίτζι, μπορείς να μας δώσεις δόσεις τουλάχιστον για τους γιατρούς και τις νοσοκόμες; Η Pfizer είχε ένα ιμπεριαλιστικό, καπιταλιστικό συμβόλαιο με τις κυβερνήσεις: σου δίνω τα εμβόλια αλλά δεν μπορείς να τα δώσεις σε κανέναν άλλο. Κάτι που κάθε άλλο παρά χριστιανικό είναι. Ο Λουίτζι είπε ότι δεν μπορεί να το κάνει διότι είναι πολύ σοβαρό πράγμα.

Αλλά μετά το κάναμε μέσω μιας επιχείρησης με τις μυστικές μας υπηρεσίες: Ενα απίστευτο πράγμα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας που πέρασαν λαθραία αγαθά για να σώσουν ανθρώπους».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει