Πολυγλωσσία στην πράξη

169

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών το 7ο Γυμνάσιο ανέδειξε τη σημασία της πολυγλωσσίας για τους νέους ως πολίτες του μελλοντικού κόσμου.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ορίσει την 26η Σεπτεμβρίου ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών με σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη σημασία της δια βίου εκμάθησης των ξένων γλωσσών, να αναδείξει την πλούσια γλωσσική κληρονομιά και να προωθήσει την αλληλοκατανόηση και διαπολιτισμικότητα.

Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής διάστασης στην εκπαίδευση που προωθεί το σχολείο μας υποδεχτήκαμε την προηγούμενη εβδομάδα μέσω του προγράμματος Erasmus (Job Shadowing) την κ. Sonia Arce (καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής) από το σχολείο Fransesc Macia της Βαρκελώνης, με το οποίο υπάρχει μακροχρόνια συνεργασία. Η κ. Arce παρακολούθησε και συμμετείχε στην  εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και στις δραστηριότητες και τα παιχνίδια πολυγλωσσίας που είχαν διοργανώσει οι εκπαιδευτικοί ξένων γλωσσών με αφορμή τη συγκεκριμένη ημέρα.

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων οι μαθητές απασχολήθηκαν με ομαδικές δραστηριότητες και γλωσσικά παιχνίδια, τα οποία είχαν σκοπό να κινητοποιήσουν το ενδιαφέρον για τις ξένες γλώσσες και να αναδείξουν τα κοινά στοιχεία μεταξύ των διαφορετικών γλωσσών και πολιτισμών. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων διοργανώθηκε διαγωνισμός μεταξύ των τμημάτων του σχολείου: καταγράφηκε η έκφραση «σε αγαπώ» σε … γλώσσες με νικήτρια ομάδα το Γ6.

Κατά τη νέα σχολική χρονιά συνεχίζεται το πρόγραμμα Erasmus “Let’s create a motivating learning environment”. Στην επόμενη συνάντηση, που θα γίνει στη Μαριάμπολε της Λιθουανίας, το σχολείο θα εκπροσωπηθεί από τρεις μαθητές της Τρίτης Τάξης και δύο συνοδούς καθηγητές.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει