Πήγε για πολλά, έχασε και τα δικά του!

228

Θέλησε να κερδίσει πολλά χρήματα, όπως του είχαν υποσχεθεί και τελικώς έχασε και αυτά που είχε για να … επενδύσει. Το νέο θύμα ηλεκτρονικής απάτης είναι ένας 29χρονος Ηρακλειώτης, ο οποίος είχε προφίλ στο Instagram και δέχτηκε ένα μήνυμα από άγνωστο άτομο το οποίο του είπε ότι εάν βάλει χρήματα θα πολλαπλασιάσει τα κερδη του. Ο 29χρονος μέσα σε διάστημα περίπου ενός μήνα έκανε 8 μεταφορές σε τραπεζικούς λογαριασμούς, συνολικά 12.650 ευρώ.

Αφού κατέθεσε τα χρήματα αυτά και δεν είδε φως, τότε κατάλαβε ότι έχασε τα χρήματά του και υπέβαλε μήνυση στην Ασφάλεια Ηρακλείου. Σημειώνεται ότι τα χρήματα ο 29χρονος τα κατέθετε σε λογαριασμούς του εξωτερικού!

Οι απάτες πάντως ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια και παρά το γεγονός ότι ο κόσμος ενημερώνεται σε σχεδόν καθημερινή βάση από τα μέσα ενημέρωσης, δυστυχώς, υπάρχουν άτομα που συνεχίζουν να εξαπατώνται…

Μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δήθεν από τραπεζικά καταστήματα που ενδιαφέρονται για την προστασία των πελατών τους, αλλα και τα ίδια τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου δεν υπάρχει κανένας έλεγχος, «διευκολύνουν» τη δράση των απατεώνων που δυστυχώς δρουν ανεξέλεγκτα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Και εδώ θα πρέπει να ειπωθεί ότι οι όποιες προσπάθειες γίνονται από τις Αρχές για να εντοπίσουν τους δράστες, είναι χρονοβόρες. Από τα δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες περιστατικά που αναφέρονται καθημερινά στο αστυνομικό δελτίο της χώρας, είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις εκείνες που υπάρχει άμεση επέμβαση – εξιχνίαση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει