Φυσική κατάσταση και αναγκαστικές αλλαγές

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΟΠΛΙΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΜΑΤΣ / MVP Ο ΜΑΝΔΑΣ

175

Ο Νίκος Νιόπλιας αρχικά στις δηλώσεις  του  στο συνδρομητικό κανάλι  στάθηκε ξανά στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα του να βρει ρυθμό λόγω της καθυστερημένης συγκρότησης του ρόστερ και εστίασε στην φυσική κατάσταση λέγοντας:

«Παίξαμε ένα φανταστικό πρώτο ημίχρονο. Οι άλλοι έφτιαξαν την ομάδα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο εμείς ακόμα την φτιάχνουμε. Δεν πειράζει θα την φτιάξουμε και εμείς. Αν είχαμε την ίδια φυσική κατάσταση με τον Ολυμπιακό θα κερδίζαμε σήμερα (σ.σ. χθες)».

Αργότερα στην συνέντευξη Τύπου, ο  τεχνικός του ΟΦΗ είπε μεταξύ άλλων:

«Κάναμε ένα πάρα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Είχαμε όλα αυτά που έπρεπε να έχουμε. Είναι κρίμα για την ομάδα, για τον κόσμο. Είναι κρίμα οι καλοί μας παίκτες ζητάνε αλλαγή, τα νέα παιδιά που ήρθαν δεν είναι ακόμα έτοιμα.

Ο Μεγιάδο ζήτησε αλλαγή γι αυτό και τον έβγαλα. Η βαθμολογία το λέει ότι είμαστε πίσω. Δικαιολογίες δεν χωράνε, ξέρουμε το πρόβλημά μας. Πρέπει να παίρνουμε βαθμούς γιατί το αντίθετο μπορεί να σε επηρεάσει ψυχολογικά.

Τα παιδιά που ήρθαν, είναι καλοί παίκτες αλλά ανέτοιμα. Δεν έγινε καμία αλλαγή για λόγους τακτικής, όλες έγιναν αναγκαστικά. Γιατί όλοι μέχρι εκεί μπορούν να παίξουν. Ο Ολυμπιακός κράτησε μόνο δύο στόπερ, όλοι οι υπόλοιποι ήταν μεσοεπιθετικοί και ήταν λογικό να έχουν την ποιότητα να παίξουν γιατί αν δεν μπορείς να κρατήσεις την μπάλα τότε κάποια στιγμή θα δεχτείς φάσεις επειδή με την ποιότητα που έχουν μπορούν να διασπάσουν οποιαδήποτε άμυνα.

Ο ΟΦΗ πρέπει να κοιτάζει παιχνίδι με παιχνίδι. Δεν έχουμε περιθώρια να σκεφτόμαστε πιο πέρα».

Από την πλευρά του ο mvp του ΟΦΗ Χρήστος Μανδάς δήλωσε:

«Από το πρώτο ημίχρονο δείξαμε ότι θέλαμε νίκη. Στο δεύτερο ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοση του, δεν σημαίνει ότι δεν ήμασταν καλοί απλά ο Ολυμπιακός είχε τις φάσεις. Είμαι χαρούμενος που με πίστεψαν οι προπονητές μου να παίξω σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι όμως δεν μπορώ να είμαι χαρούμενος όταν η ομάδα δεν κερδίζει».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Μίτσελ στάθηκε στην αλλαγή εικόνας των παικτών του στο δεύτερο ημίχρονο λέγοντας:

«Κάποιος θα μπορούσε να μπει ότι ήταν οι αλλαγές αλλά εγώ δεν συμφωνώ γιατί πιστεύω πως ήταν η συνολική αλλαγή συμπεριφοράς των παικτών μας. Έφυγε από τους παίκτες η αγωνία, το άγχος και η βιασύνη και ο μόνος τρόπος για να κερδίσεις απέναντι σε μια οργανωμένη ομάδα είναι αυτός ο τρόπος. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε τον έλεγχο του αγώνα γιατί δεν μπήκαμε σωστά αλλά καταλάβαμε εγκαίρως ότι πρέπει ν’ αλλάξουμε».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει