Έσωσε 80 ανθρώπους

151

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Μιχάλη Πρωτοψάλτη, ο οποίος με τις ηρωικές προσπάθειές του συνέβαλε καθοριστικά στη διάσωση 80 ανθρώπων από το ναυάγιο πλοίου στα Κύθηρα, που μετέφερε μετανάστες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον συνεχάρη και τον ευχαρίστησε. Τόνισε δε οτι οι Έλληνες θα συνεχίζουν να σώζουν ανθρώπινες ζωές τις οποίες εκθέτουν σε κίνδυνο αδίστακτα κυκλώματα διακινητών. Ο Μιχάλης Πρωτοψάλτης είναι κάτοικος των Κυθήρων και ιδιοκτήτης γερανού στο νησί. Στο άκουσμα ότι ένα ιστιοφόρο με 95 πρόσφυγες καταστράφηκε πέφτοντας στα βράχια λίγο έξω από το λιμάνι, δεν αδιαφόρησε αλλά έσπευσε αμέσως να δει πώς μπορεί να βοηθήσει.

Πήρε τον γερανό, τον έστησε στον γκρεμό πάνω από το ναυάγιο, έριξε ένα σχοινί και μ’ αυτό έσωσε 80 ζωές που κρέμονταν από τα βράχια.

Με δάκρυα στα μάτια, ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ πριν μέρες: «Είδα ανθρώπους να χάνονται, να πέφτουν από τον γκρεμό και να πνίγονται» επισημαίνοντας πως δεν επρόκειτο για άφιξη προσφύγων αλλά για ναυάγιο που έθεσε σε κίνδυνο της ζωή τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει