Συμβάσεις για έργα υπέγραψε ο περιφερειάρχης

259

Τη σύμβαση έργου με προϋπολογισμό 1,24 εκ. ευρώ για την υλοποίηση του οδικού έργου «Συντήρηση επαρχιακής οδού Πεζά-Καλλονή-Αγ. Βασίλειος-Χουδέτσι» υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν οι: Αντιπεριφερειάρχες Νίκος Συριγωνάκης, Ειρήνη Χουδετσανάκη, Γιώργος Πιτσούλης, ο Δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων Μανόλης Κοκοσάλης, ο Πρόεδρος Καλλονής Γιώργος Καστελλάκης, ο Πρόεδρος Χουδετσίου Γιάννης Βασιλάκης, ο Πρόεδρος Αγ. Βασιλείου Ανδρέας Μπαρμπαδάκης, η Δημοτική Σύμβουλος Καλλιόπη Αντωνιδάκη, ο εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας «Λατομική ΑΤΕ» Νίκος Χελιδώνης και η Χαρά Τριαματάκη προϊσταμένη συγκοινωνιακών έργων ΠΕ Ηρακλείου.

Ο Δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων Μανόλης Κοκοσάλης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την διασφάλιση της χρηματοδότησης προκειμένου να ξεκινήσει το σημαντικό οδικό έργο στη περιοχή.

Τεχνική περιγραφή έργου :

Θα πραγματοποιηθούν αναγκαίες παρεμβάσεις για την συντήρηση της Επαρχιακής οδού  « ΠΕΖΑ-ΚΑΛΛΟΝΗ-ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-ΧΟΥΔΕΤΣΙ» προκειμένου να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια και να αποκατασταθούν οι αστοχίες που έχουν προκληθεί στο οδικό δίκτυο από δυσμενείς καιρικές συνθήκες ή από προβλήματα αστάθειας εδαφών.

Οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις συντήρησης γίνονται σε τμήματα των οδών, στα οποία εμφανίζονται έντονες φθορές, ρηγματώσεις και καθιζήσεις του οδοστρώματος, κατολισθήσεις πρανών, διάβρωση και επιχωμάτωση τάφρων και τεχνικών απορροής ομβρίων, με στόχο την επαναφορά τους στο αρχικό κατά το δυνατόν επίπεδο και τη βελτίωση αυτών, ώστε να ικανοποιούνται οι απαραίτητες συνθήκες για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

Καθιζήσεις

Επίσης, την σύμβαση με προϋπολογισμό 7,9 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή του έργου «Αποκατάσταση κατολισθιτικών φαινομένων και καθιζήσεων οδοστρώματος στην Εθνική Οδό Σητείας-Χανίων» υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στην σημερινή υπογραφή της σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Κρήτης παρόντες ήταν: Ο Αντιπεριφερειάρχης τεχνικών έργων Νίκος Σκουλάς, η γενική διευθύντρια τεχνικών υπηρεσιών Περιφέρειας Κρήτης Ελένη Δοξάκη, ο διευθυντής τεχνικών έργων Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Ψαρουδάκης, η προϊσταμένη συγκοινωνιακών έργων Τζούλια Μπαρτολότσι και ο εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας «B.K.M. WORKS Α.Ε.» Μανόλης Μπαξεβάνης.

Η σύμβαση έχει σαν αντικείμενο τις αναγκαίες επεμβάσεις για την αποκατάσταση σοβαρών για την ασφάλεια των διερχομένων στον  Β.Ο.Α.Κ. προβλημάτων, τα οποία αφορούν υποσκαφές των επιχωμάτων, συνεχώς διευρυνόμενες ρηγματώσεις κατά μήκος του οδοστρώματος, καταστροφή των στηθαίων ασφαλείας καθώς και εδαφικές ή βραχώδεις αστοχίες πρανών.

Η παρούσα εργολαβία περιλαμβάνει την εκτέλεση των κατάλληλων αναγκαίων έργων σταθεροποίησης και πλήρους αποκατάστασης της οδού. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου καθορίζεται σε 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει