ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΣΤΟΝ ΒΟΑΚ: Κλειστή όλη τη νύκτα η έξοδος της Παπαναστασίου

261

Ένα από τα δυσκολότερα κομμάτια της εργολαβίας για τις ασφαλτοστρώσεις επί του Βόρειου Οδικού Άξονα, αναμένεται να εκτελεστεί σήμερα το βράδυ, αφού είναι αναγκαίο να αποκλειστεί η έξοδος από Παπαναστασίου για τουλάχιστον οκτώ ώρες.

Τα συνεργεία της αναδόχου εταιρείας έχουν δεσμευθεί πως θα δουλέψουν κατά τη διάρκεια της νύκτας για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα, τα οποία κάθε ημέρα που περνά γίνονται και εντονότερα.

Υπενθυμίζεται, ότι ήδη από χθες, έχει αποκλειστεί η δεξιά λωρίδα του ρεύματος κυκλοφορίας από Ηράκλειο προς Ρέθυμνο στο τμήμα με αρχή τον κόμβο Κνωσσού-Παπαναστασίου και για 1.500μ προς Ρέθυμνο, ενώ η κυκλοφορία προς Ρέθυμνο διεξάγεται από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

Στο μεταξύ, η είσοδος στον ΒΟΑΚ προς Ρέθυμνο θα παραμείνει κλειστή κατά τις βραδινές ώρες σήμερα από τις 10.00 έως και τις 6.00 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, για το συγκεκριμένο διάστημα θα χρησιμοποιούνται οι κόμβοι Αλικαρνασσού και Γιόφυρου.

Όπως ενημερώνει η Περιφέρεια Κρήτης, για όλες τις υπόλοιπες ημέρες, τόσο η είσοδος που πρόκειται να κλείσει σήμερα, όσο όμως και όλοι οι υπόλοιποι κόμβοι θα παραμένουν ανοικτοί.

Ακόμα όμως και κάτω από αυτές τις συνθήκες, η κατάσταση που επικρατεί στο Ηράκλειο είναι χαοτική και αναδεικνύει για πολλοστή φορά, πως ο Βόρειος Οδικός Άξονας, ειδικά από το Γιόφυρο έως και την Παπαναστασίου, αποτελεί έναν άτυπο «περιφερειακό» για την πόλη, στον οποίο αν συμβεί το παραμικρό παραλύουν τα πάντα.

Αυτό συνέβη και χθες, ενώ το παράδοξο είναι πως κάθε ημέρα που περνάει από την έναρξη των έργων κι έπειτα, οι καταστάσεις γίνονται χειρότερες αντί να βελτιώνονται, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι οδηγοί επιλέγουν συνειδητά να παραμείνουν μποτιλιαρισμένοι και κολλημένοι στην κίνηση, αφού δεν υπάρχει κάποια εναλλακτική διαδρομή για να ακολουθήσουν.

Με αυτό ως δεδομένο, γίνεται επιτακτική η άσκηση πίεσης για τη δημιουργία ενός εναλλακτικού δικτύου στην πόλη και για την υιοθέτηση της πρότασης υπογειοποίησης, τουλάχιστον κατά τμήματα, του Βόρειου Οδικού Άξονα, αφού διαφορετικά οι όποιες ενέργειες υλοποιηθούν θα έχουν αφενός παροδικό χαρακτήρα, ενώ αφετέρου δεν θα βελτιώνουν την κυκλοφοριακή κατάσταση.

Στο δια ταύτα πάντως, υπενθυμίζεται ότι τα έργα της δεύτερης φάσης θα διαρκέσουν τουλάχιστον ως την ερχόμενη Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, ενώ η Περιφέρεια έχει στην ουσία προαναγγείλει οκτώ συνολικά φάσεις, με τις τέσσερις να αφορούν τα ρεύματα προς Ρέθυμνο και τις άλλες τέσσερις τα ρεύματα προς Ηράκλειο. Είναι ασφαλώς δεδομένο, ότι ειδικά για το τμήμα του Βόρειου Οδικού Άξονα με κατεύθυνση από Ρέθυμνο προς Ηράκλειο, η κατάσταση έχει γίνει πλέον απελπιστική, με μεγάλο μερίδιο ευθύνης βέβαια να αποδίδεται στους ιδιαίτερα αυξημένους όγκους βαρέων οχημάτων που χρησιμοποιούν την έξοδο Παπαναστασίου, αλλά και σε εργολαβίες του παρελθόντος που ακόμα διατηρούν τα «σημάδια» τους πάνω στην άσφαλτο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει