ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ: Αντιδράσεις στο ΠΑΓΝΗ για τα κλειστά φώτα και καλοριφέρ

Χαλκιαδάκης: «Δεν θα αφήσουμε τους ασθενείς να παγώσουν»

302

Κλείνουν φώτα και καλοριφέρ τον χειμώνα στο ΠΑΓΝΗ, με απόφαση της διοίκησης για να μειωθεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ το προσωπικό ασφαλείας θα κάνει βόλτες στο νοσοκομείο και θα ελέγχει αν τα νέα μέτρα τηρούνται.

Μια απόφαση που χαρακτηρίζεται απαράδεκτη απο το Σωματείο Εργαζομένων, γιατί όπως αναφέρει, θα «πουντιάζουν» οι ασθενείς, και  οι εργαζόμενοι θα κυκλοφορούν με… φακούς στο νοσοκομείο.

Ωστόσο ο διοικητής, Γιώργος Χαλκιαδάκης, διαβεβαιώνει ότι το νοσοκομείο δεν θα αφήσει τους ασθενείς να παγώσουν.

Το Σωματείο στην ανακοίνωσή του, αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Με απόφαση του διοικητή του ΠΑΓΝΗ για τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας,  τα καλοριφέρ των κλινικών θα παραμένουν κλειστά τον χειμώνα από τις 8 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, ενώ παράλληλα, θα απενεργοποιηθούν τα κλιματιστικά και ο φωτισμός σε εσωτερικούς διαδρόμους, μπαλκόνια και κλινικές. Θα «πουντιάζουν», δηλαδή, ασθενείς και εργαζόμενοι και θα κυκλοφορούμε με φακούς στους διάδρομους. Πώς θα επισπευστεί η ανάρρωση των ασθενών σε κρύους θαλάμους νοσηλείας;

Οι εργαζόμενοι, μαζί με τους ασθενείς, είμαστε αντίθετοι με την εφαρμογή των κατευθύνσεων για ελάττωση της ζήτησης ενέργειας. Η ανάγκη για φτηνό ρεύμα και καύσιμα είναι αυτονόητα, δεν αποτελούν πολυτέλεια και κατασπατάληση πόρων εν έτη 2022. Δεν θα γυρίσουμε έναν αιώνα πίσω για να θησαυρίζουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι της ενέργειας, που τώρα ξαναμοιράζουν τις αγορές και στέλνουν σε εμάς τον υπέρογκο λογαριασμό.

Καλούμε τη διοίκηση  να ανακαλέσει την απαράδεκτη απόφαση Διεκδικούμε την εξασφάλιση ασφαλών συνθηκών νοσηλείας με επαρκή θέρμανση και φωτισμό των κλινικών».

Γ.Χαλκιαδάκης: «Η απόφαση θα εφαρμοστεί, αλλά κανείς δεν θα παγώσει»

Από την πλευρά του ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Χαλκιαδάκης  είπε ότι  δεν ανακαλείται καμία απόφαση και υπογράμμισε ότι φέτος τον Αύγουστο ο λογαριασμός που ήρθε στο ΠΑΓΝΗ ήταν 188.000 ευρώ, ενώ πέρυσι τον ίδιο μήνα ήταν 84.000 και «οι σπατάλες που ξέραμε ,τελείωσαν». Ο ίδιος πρόσθεσε: «Θα εφαρμόσουμε την πρόταση της τεχνικής υπηρεσίας του νοσοκομείου για να κάνουμε οικονομία, αλλά μην  ακούτε τους συνδικαλιστές. Το νοσοκομείο δεν θα αφήσει τους ασθενείς και τους εργαζόμενους να κρυώνουν».

“Σπατάλες τέλος, αλλά κανείς  δεν θα παγώσει” λέει ο διοικητής  κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης
`“Σπατάλες τέλος, αλλά κανείς δεν θα παγώσει” λέει ο διοικητής κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης
Μπορεί επίσης να σας αρέσει