Παρατσούκλι από τον πεθερό

160

Τι τραβάει κι αυτή η βασιλική οικογένεια! Ο βασιλιάς Κάρολος έχει βγάλει ένα μυστικό παρατσούκλι στη Μέγκαν Μαρκλ, σύμφωνα με το νέο βιβλίο της royal expert Κέιτι Νίκολ με τον τίτλο The New Royals.

Όταν η Μέγκαν Μαρκλ εντάχθηκε στη βασιλική οικογένεια, ήταν σαφές στον Κάρολο πως θα μπορούσε να διαχειριστεί τα πάντα. Λόγω της «σκληρότητας και της ανθεκτικότητας» της Μαρκλ, ο Τσαρλς ονόμασε τη νύφη του «Tungsten», σύμφωνα με την New York Post.

Το τουνγκστένιο (ή βολφράμιο) είναι ένα σπάνιο χημικό στοιχείο που είναι γνωστό για την ανθεκτικότητά του. Θεωρείται ως ένα από τα «σκληρότερα στοιχεία» στη φύση, σύμφωνα με το Live Science.  «Στις κανονικές συνθήκες περιβάλλοντος είναι σκληρό και σπάνιο (στερεό) μέταλλο. Στη Γη βρίσκεται σχεδόν αποκλειστικά στη μορφή χημικών ενώσεων. Ταυτοποιήθηκε ως νέο (για τότε) χημικό στοιχείο το 1781 και πρωτοαπομονώθηκε ως (ελεύθερο) μέταλλο το 1783. Τα σημαντικά ορυκτά του συμπεριλαμβάνουν το βολφραμίτη και το σεελίτη. Στη στοιχειακή του μορφή είναι αξιοσημείωτο για την αντοχή του, αλλά ιδιαίτερα για το γεγονός ότι έχει την υψηλότερη θερμοκρασία τήξης (3410±20°C) από όλα τα χημικά στοιχεία.

Έχει πολύ υψηλή πυκνότητα (19.300 kg/m³), που είναι συγκρίσιμη με τις αντίστοιχες του ουρανίου και του χρυσού, και πολύ υψηλότερη (κατά περίπου 1,7 φορές) από την πυκνότητα του μολύβδου. Το πολυκρυσταλλικό βολφράμιο είναι εγγενώς εύθραυστο και δυσκολόχρηστο σκληρό υλικό. Ωστόσο, το καθαρό μονοκρυσταλλικό βολφράμιο είναι πιο ελατό, και μπορεί να κοπεί με πριόνι σκληρού χάλυβα» αναφέρει η Wikipedia.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει