ΛΑΒΡΑΚΙΑ ΒΓAΖΕΙ ΤΟ APPODIXI: Ξεπέρασαν τις 24.000 οι καταγγελίες για «μαϊμού» αποδείξεις

260

Η εφαρμογή Appodixi που ανακαλύπτει τις “μαϊμού” αποδείξεις έχει βγάλει λαβράκια και έχει φέρει τα πρώτα λουκέτα.  Μέσα σε 15 μέρες που είναι διαθέσιμη η εφαρμογή έχουν γίνει 24.193 καταγγελίες εκ των οποίων οι 12.983 είναι ανώνυμες και οι υπόλοιπες 11.210 έχουν ονοματεπώνυμο.

Να σημειωθεί ότι 95.000 καταναλωτές έχουν “κατεβάσει” την εφαρμογή στα κινητά τους τηλέφωνα ενώ σε καθημερινή βάση υποβάλλονται περίπου 1.600 καταγγελίες. Από αυτές, οκτώ στις δέκα αφορούν αποδείξεις που δεν έχουν διαβιβαστεί στα ηλεκτρονικά συστήματα της ΑΑΔΕ ενώ για τις υπόλοιπες καταγγελίες έχει αναλάβει δράση ο φοροελεγκτικός μηχανισμός.

Το όλο σύστημα, μάλιστα, φαίνεται να αποδίδει, με βάση και τις αναφορές στελεχών της φορολογικής διοίκησης, καθώς ήδη εντοπίστηκαν παραβάσεις σε δυο βενζινάδικα και μπήκε μάλιστα “λουκέτο”. Στις περιπτώσεις αυτές διαπιστώθηκε ότι οι αποδείξεις που έκοψαν ήταν μικρότερης αξίας από την πραγματική.

Σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ ερευνούν και αξιολογούν τις καταγγελίες των πολιτών και ανάλογα αναλαμβάνουν δράση ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η διάταξη που θα προβλέπει χρηματική αμοιβή ανάλογα με την αξία της νοθευμένης απόδειξης σε όσους καταγγέλλουν περιπτώσεις «μαϊμού» αποδείξεων.

Σκέρτσος: Γιατί είναι σημαντικό

Τρεις λόγους για τους οποίους είναι σημαντικό να ελέγχουμε τις αποδείξεις μας καταθέτει, μέσω ανάρτησής του στο Facebook, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος: Πρώτον, γιατί με τον τρόπο αυτό, κλείνουμε την «τρύπα» του ΦΠΑ στα έσοδα από έμμεσους φόρους.

Δεύτερον, γιατί ανοίγει, έτσι, «παράθυρο» για περαιτέρω μείωση των φορολογικών συντελεστών. Και, τρίτον, για λόγους φορολογικής δικαιοσύνης. Ο υπουργός Επικρατείας υπογραμμίζει, στην ανάρτησή του, τη χρησιμότητα της νέας ψηφιακής εφαρμογής της ΑΑΔΕ, απονέμοντας τα εύσημα, παραλλήλως, στους Χρ. Σταϊκούρα, Απ. Βεσυρόπουλο και Γ. Πιτσιλή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει