ΕΠΟ: «Νομικό απολίθωμα του ’50 το Μητρώο»

ΓΙΑ ΚΡΑΥΓΕΣ ΚΑΙ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

145

Συνέχεια στη δημόσια αντιπαράθεσή τους έδωσαν η ΕΠΟ και ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης με επίκεντρο της διαμάχης τους το Μητρώο ασφαλώς.

«Οι ανακοινώσεις και οι δηλώσεις για την εγγραφή του 87,5% των σωματείων στο ‘’Μητρώο’’, δε σημαίνουν τίποτα απολύτως, αφού τα σωματεία προχώρησαν στην ενέργεια αυτή από φόβο και νομοθετικό καταναγκασμό όχι με την ελεύθερη βούλησή τους.

Τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία για να αγωνισθούν στα τοπικά πρωταθλήματα, χρειάζονται Ειδική Αθλητική Αναγνώριση από τη ΓΓΑ και Άδεια από τις Περιφέρειες.

Μιλάμε για νομοθετικά ‘’απολιθώματα’’ της δεκαετίας του ’50, όταν ο λαός ήταν εχθρός και οι κυβερνήσεις τον έτρεμαν.

Τώρα τί χρειάζονται;», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της ΕΠΟ, προσθέτοντας: « Οι Ε.Π.Σ. έχουν Μητρώο, η Ε.Π.Ο. έχει Μητρώο, η ΦΙΦΑ έχει Μητρώο .Το κρατικό Μητρώο τί εξυπηρετεί; Δεν αρκούν για το κράτος η Ειδική Αθλητική Αναγνώριση και οι Άδειες των Περιφερειών; Όλη η νομιμοποίηση των σωματείων μας είναι ήδη εκεί. Τρίτη γραφειοκρατική αγκύλωση, τί σκοπούς εξυπηρετεί; Υπάρχει απόλυτη τάξη, άρα η τάξη στην τάξη σε αταξία οδηγεί.

Με το ‘’Μητρώο’’ το κράτος θα αδειοδοτεί τις ερασιτεχνικές ομάδες αποφασίζοντας ποια ομάδα θα παίζει και ποια δεν θα παίζει και κατά συνέπεια το Κράτος θα αποφασίζει ποια ομάδα θα ψηφίζει και ποια δεν θα ψηφίζει στις εκλογές των Ενώσεών, επηρεάζοντας έτσι τις εκλογές της ΕΠΟ. Υπάρχει, κανείς που δεν καταλαβαίνει;

Η ολιστική μελέτη για ανεξάρτητη και αυτόνομη Ε.Π.Ο., τί νόημα έχει όταν η ίδια η κυβέρνηση την παραβιάζει;».

Άμεση (μέσω tweet), ήταν η απάντηση του κ. Αυγενάκη,  ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Μετά 35 μέρες παραδέχεται η ΕΠΟ ότι τα ενεργά σωματεία είναι 2.585 (όχι 4.550 που ψευδώς έλεγαν σε FIFA/UEFA) και το 87,5% ήρθε στο Μητρώο αγκαλιάζοντας τη διαφάνεια και την τάξη. Κατά τ’ άλλα, κραυγές και ασυναρτησίες. Ποιος φοβάται τα νόμιμα στη Δημοκρατία;».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει