ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Στο πρώην στρατόπεδο Γιακουμάκη οι εκπρόσωποι του Μουσικού Σχολείου

245

Την έκταση στην οποία θα ανεγερθεί το νέο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου, στο στρατόπεδο Γιακουμάκη,  είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά εκπρόσωποι του Μουσικού Σχολείου στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησαν, μετά από πρόσκληση του Αντιδημάρχου Περιουσίας του Δήμου Ηράκλειου  Μανόλη Βασιλάκη, όπου είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον χώρο.

Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας μαζί με υπηρεσιακά στελέχη  της Διεύθυνσης Πολεοδομίας, ενημέρωσαν τον Διευθυντή Κώστα Βαρβεράκη καθώς και τους υπόλοιπους εκπροσώπους του Σχολείου, για τον σχεδιασμό που υπάρχει και τις διαδικασίες που προβλέπονται.

Μετά την ενημέρωση οι εκπρόσωποι  του Μουσικού Σχολείου εξέφρασαν, την ικανοποίηση τους για την προοπτική  ανέγερσης ενός σύγχρονου σχολικού κτιρίου που αποτελεί όραμα για το σχολείο τους,  καθώς και την πεποίθηση ότι θα ολοκληρωθούν γρήγορα οι διαδικασίες έγκρισης

της πολεοδομικής μελέτης του στρατοπέδου, ώστε να δρομολογηθεί η μελέτη και η κατασκευή του νέου Μουσικού Σχολείου.

Τους επισκέπτες υποδέχτηκε στο στρατόπεδο ο Ταγματάρχης  Γεώργιος Θανέλλας.

Ο σχεδιασμός στα στρατόπεδα Μπετεινάκη και Γιακουμάκη

Η νομοθεσία για την πολεοδόμηση των στρατοπέδων, που δεν χρησιμοποιούνται πια, προβλέπει ότι το 50% της έκτασης περιέρχεται υπό μορφήν οικοπέδων στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας και το άλλο 50% στον οικείο Δήμο υπό μορφήν κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων (δρόμων, πλατειών, χώρων πρασίνου, οικοπέδων για σχολικά κτήρια, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.λπ.)

Έτσι σε χώρο του στρατοπέδου  Μπετεινάκη στον Καρτερό προβλέπεται η ανέγερση τριών σχολείων (νηπιαγωγείου, δημοτικού και Καλλιτεχνικού  Γυμνάσιου – Λυκείου).

Αντίστοιχα η δημοτική αρχή έχει αποφασίσει την ανέγερση νέου Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου στο στρατόπεδο Γιακουμάκη σε αντικατάσταση αυτού που στεγάζεται σήμερα στην πρώην βάση Γουρνών.

Το στρατόπεδο Γιακουμάκη βρίσκεται ανατολικά του αεροδρομίου Νίκος Καζαντζάκης επί της παλιάς εθνικής οδού Ηράκλειου –Αγίου Νικολάου και έχει καλή πρόσβαση για τους μαθητές που προέρχονται απ’ όλο τον Νομό Ηρακλείου.

Το κτιριολογικό πρόγραμμα του Μουσικού Σχολείου προβλέπει, επιπλέον των αιθουσών διδασκαλίας, εργαστηρίων, γραφείων κ.λπ. που έχει κάθε σχολείο, αίθουσες ατομικής διδασκαλίας μουσικών οργάνων, αίθουσες μουσικών συνόλων και αίθουσα συναυλιών. Απαιτεί επομένως ένα μεγάλο οικόπεδο, το οποίο διατίθεται στο στρατόπεδο Γιακουμάκη.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει