Ένας περίπατος για την πρόληψη του καρκίνου

215

Περίπατο για την πρόληψη του καρκίνου οργανώνει την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί ο Σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον Καρκίνο», σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και υποστηρικτές τον Δήμο Ηρακλείου και την Zaro’s Natural Mineral Water.

Το σημείο εκκίνησης και ο τερματισμός θα είναι έξω από τη Λότζια, ενώ οι συμμετέχοντες θα ακολουθήσουν τη διαδρομή 25ης Αυγούστου, Πλατεία 18 Άγγλων, Λιμενοβραχίονας μέχρι την 1η στροφή και επιστροφή από την ίδια διαδρομή, διανύοντας μια απόσταση 4 χιλιομέτρων.

Ο Σύλλογος αναφέρει:

“Ο περίπατος αυτός γίνεται για να υπενθυμίσουμε σε γυναίκες και άνδρες ότι η πρόληψη είναι στο χέρι μας. Ο μήνας Οκτώβριος είναι αφιερωμένος από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας στην ενημέρωση του πληθυσμού σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

O περίπατος δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα, γι’ αυτό μπορούν να συμμετέχουν γυναίκες άνδρες και παιδιά κάθε ηλικίας.

Εγγραφές: www.efzo.gr

Διάθεση πακέτου συμμετοχής: 19-20 Οκτωβρίου, ώρα: 10:00-19:00, από το  γραφείο του συλλόγου Μάρκου Μουσούρου 20, 1ος όροφος, απέναντι από τον ναό Παναγίας των Σταυροφόρων.

Το πακέτο συμμετοχής περιλαμβάνει: Συλλεκτικό μπλουζάκι, τσαντάκι πλάτης, πιστοποιητικό συμμετοχής, ενημερωτικά έντυπα και άλλες εκπλήξεις.

Μαζί μας, έξω από το Δημαρχείο Ηρακλείου, θα είναι η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης. Γυναίκες ηλικίας 40-70 ετών, οι οποίες πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια, θα μπορούν να υποβληθούν σε δωρεάν μαστογραφία.

Επίσης, στο χώρο έναρξης του Περιπάτου θα βρίσκεται ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης», προκειμένου να ενημερώσει για τη δράση του αλλά και για να λάβει δείγματα σιέλου από όσους το επιθυμούν (άνδρες και γυναίκες από 18-45 χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα υγείας), ώστε να βοηθήσουμε τους πάσχοντες από λευχαιμία και άλλους καρκίνους του αίματος με δωρεά μυελού των οστών.

Σας περιμένουμε σε αυτή τη γιορτή ενημέρωσης η οποία θα τελειώσει με κρητικό γλέντι από το Παραδοσιακό Εργαστήρι χορού”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει