Αρναουτάκης: Πολιτιστική ναυαρχίδα γίνεται η Κρήτη

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟ 11ο ΦΟΡΟΥΜ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

178

Στα πλεονεκτήματα της Κρήτης, στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, μιλώντας στο 11ο Ετήσιο Συμβουλευτικό Φόρουμ των Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Πολιτιστικών Διαδρομών που πραγματοποιείται στα Χανιά.

Ο κ. Αρναουτάκης, επισήμανε ότι   «εκτός από την υλοποίηση των μεγάλων αναπτυξιακών έργων που καθημερινά σχεδιάζουμε και υλοποιούμε, έχουμε θέσει ως στόχο να μεταλαμπαδεύσουμε τα ιδανικά της Κρήτης, όπως αυτά διαμορφώνονται στο πέρασμα των χρόνων, στη νέα γενιά του τόπου μας. Να ενθαρρύνουμε τους νέους και τις νέες να ασχοληθούν με την τοπική ιστορία, με τα τοπικά πολιτιστικά πράγματα.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Αρναουτάκης, επισήμανε, πως η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει να υποστηρίζει τον πολιτισμό σε όλες του τις πτυχές μέσα από την αποτελεσματική διαχείριση και αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών και Εθνικών πόρων και ότι με σημαντικές παρεμβάσεις στον πολιτισμό η Περιφέρεια προωθεί  τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης. Ενδεικτικά αναφέρθηκε στα νέα Αρχαιολογικά Μουσεία Χανίων, Αγίου Νικολάου και Μεσαράς. Στην ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και στις παρεμβάσεις στα Ενετικά Νεώρια στα Χανιά, στα Τείχη του Ηρακλείου και στη Σπιναλόγκα.

Την ίδια στιγμή με τη χρηματοδότηση καινοτόμων και ψηφιακών έργων αναδεικνύουμε τον πολιτιστικό θησαυρό του νησιού, ενώ μέσα από τη διοργάνωση κορυφαίων καλλιτεχνικών και πολιτιστικών δράσεων, καθιερώνουμε την Κρήτη σε πολιτιστική ναυαρχίδα. Μια περιφέρεια που αγκαλιάζει και  αναδεικνύει όλα αυτά που την κάνουν ιδιαίτερη. Κάθε τι που την κάνει αγαπητή, εξωστρεφή, και τελικά ισχυρή».

Συνέδριο θεσμός

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας και διοργανώνεται με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης, των Υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού, του ΕΟΤ, του Δήμου και του Επιμελητηρίου Χανίων και του φορέα «Ο δρόμος των ιστορικών καφέ». Στην επίσημη έναρξη με την παρουσία τετρακοσίων συνέδρων συμμετείχε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η Βουλευτής Ντόρα  Μπακογιάννη, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργου Διδασκάλου, ηΠροέδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, ο Γεν. Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, οΑντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, οΠρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων ΑντώνηςΡοκάκης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων. Στο συνέδριο, επίσης,χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Αντώνης Ροκάκης, ο Αναπληρωτής Γ.Γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης Bjorn Berge κι ο Πρέσβης Patrick Engelberg

Πρόεδρος της Επιτροπής των Πολιτιστικών Διαδρομών.

Ενώ τηλεοπτικό μήνυμα απηύθυνε και ο Υπουργός Τουρισμού κ. Κικίλιας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει