Στόχος η ανάδειξη των τοπικών αγροτικών προϊόντων

445

Την διάσωση και ανάδειξη τοπικών αγροτικών προϊόντων με γαστρονομικό ενδιαφέρον ζήτησε να προβλέπει το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης κατά την συνάντηση εργασίας που είχε με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκε όλα τα θέματα που αφορούν το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 -2020 και 2021-2022 κυρίως η πορεία των αρδευτικών έργων στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Ο βουλευτής έδωσε έμφαση στους Νέους Αγρότες και τη Βιολογική Γεωργία. Ζήτησε μάλιστα επιπλέον πόρους για τους επιλαχόντες των μέτρων με προτεραιότητα στους νέους αγρότες. Ο κ. Παπαγιαννίδης υποσχέθηκε να μεταφέρει το αίτημα στον κ Υπουργό

Ο κ. Σενετάκης επεσήμανε την ανάγκη διαρκούς βελτίωσης των υποδομών του νομού και ζήτησε την έγκριση πρότασης για τον περιμετρικό δρόμο του φράγματος Πλακιώτισσας ώστε να σταματήσουν οι διαμαρτυρίες των κατοίκων για μια απροσπέλαστη υποδομή. Ο κ. Παπαγιαννίδης υποσχέθηκε την θετική λήξη του θέματος με εξεύρεση των νέων Πόρων άμεσα με τη λήξη της μελέτης.

Ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γεωργικές περιοχές και είναι στις άμεσες προτεραιότητες του Πρωθυπουργού, θα γίνουν σύντομα από τον υπουργό κ. Γιώργο Γεωργαντά.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει