ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ ΔΗΜΟΙ: Χρηματοδότηση 650.000 ευρώ για τα “λαβωμένα” δημοτικά κτήρια

363

Με το ποσό των 650.000 ευρώ χρηματοδοτούνται οι Δήμοι Αρχανών – Αστερουσίων και Μινώα Πεδιάδας από το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να προχωρήσουν οι αποκαταστάσεις των κτηρίων τους.

Ειδικότερα στις 150.000 ευρώ ανέρχεται το ποσό που πίστωσε το υπουργείο Εσωτερικών στον Δήμο Αρχανών Αστερουσίων για εργασίες επισκευής υποδομών και κτηρίων ή κατεδάφισης ετοιμόρροπων κτηρίων που επλήγησαν από́ το σεισμό́ της 27ης Σεπτεμβρίου 2021.

Η πίστωση έρχεται σε συνέχεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μόλις την περασμένη βδομάδα μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, του βουλευτή ΝΔ Ηρακλείου κ. Μάξιμο Σενετάκη και του Δήμαρχου Αρχανών Αστερουσίων κ. Μανώλη Κοκοσάλη.

Ο κ. Σενετάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του “για το διαρκές ενδιαφέρον της κυβέρνησης να αντιμετωπίζει άμεσα τα προβλήματα, να διορθώνει λάθη όπου παρατηρούνται και να δίνει λύσεις όπου απαιτούνται”.

Σημειώνεται ότι η ίδια απόφαση προβλέπει την χρηματοδότηση και του Δήμου Μίνωα Πεδιάδας που ανέρχεται στα 500.000 ευρώ και παρέχεται στο πλαίσιο της Πράξης “Επιχορήγηση των ΟΤΑ για Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από Θεομηνίες στους ΟΤΑ α και β βαθμού της χώρας με κωδικό ΟΠΣ 5168277.

Αντίστοιχα με ανακοίνωση του ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Λ. Αυγενάκης τονίζει μεταξύ άλλων ότι «μόλις μια εβδομάδα μετά τη συνάντηση, που πραγματοποιήσαμε με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο και τους αυτοδιοικητικούς και εμπορικούς φορείς του ν. Ηρακλείου, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την επιχορήγηση των Δήμων Αρχανών – Αστερουσίων και Μινώα Πεδιάδας από το Υπουργείο Εσωτερικών με συνολικό ποσό ύψους 650.000 ευρώ.

Το ποσό θα αξιοποιηθεί για την επισκευή δημοτικών κτηρίων, που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό, που έπληξε το Αρκαλοχώρι, αλλά και τη λειτουργική ολοκλήρωση έργων σε αναγκαίες υποδομές στους καταυλισμούς των σεισμοπλήκτων. Ευχαριστώ θερμά το Υπουργείο Εσωτερικών και τον Υφυπουργό κ. Στέλιο Πέτσα, για τις ενέργειές του. Η Κυβέρνησή μας, στέκεται έμπρακτα στο πλευρό των πολιτών και δρα αποτελεσματικά. Ενωμένοι θα ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια».

Στο μεταξύ με ανακοίνωση του ο Δήμος Μινώα τονίζει ότι εντός των επόμενων ημερών επίκειται η υπογραφή δυο νέων συμβάσεων έργων για την κατεδάφιση επικινδύνως ετοιμόρροπων κτηρίων συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει