Ναι μεν αλλά… για έναρξη στις 16 Οκτωβρίου στη Super League 2

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΛΙΓΚΑΣ, ΕΝΩ Ο ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Με προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο προειδοποίησε ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ  2, Λεωνίδας Λεουτσάκος, σε περίπτωση που η ΕΠΟ αποφασίσει τον προβιβασμό πάνω από μίας ομάδας στη δεύτερη κατηγορία.

Η εν λόγω απόφαση αναμένεται να παρθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ στο πλαίσιο της συνεδρίασης που είναι προγραμματισμένη για αύριο Πέμπτη (6/10) και αφορά την άνοδο του Αγροτικού Αστέρα και του Πανδραμαϊκού στη Σούπερ Λιγκ  2, αλλά και την αποκατάσταση όσων ομάδων δικαιώθηκαν από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ (π.χ. παραμονή του Ορφέα Ξάνθης στη Γ’ Εθνική), χωρίς να «πειραχτούν» οι ομάδες που αγωνίστηκαν στη Γ’ Εθνική δίχως να πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου.

«Το πρωτάθλημα θα γίνει με 30 ομάδες. Θέλουμε ο αριθμός των ομάδων κάθε χρόνο να μειώνεται», είπε μεταξύ άλλων χθες ο Λεωνίδας Λεουτσάκος, ενώ ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, του απάντησε λέγοντας ότι υπάρχει εντολή από τη Γενική Συνέλευση, την οποία πρέπει να υλοποιήσει.

Την ίδια ώρα προγραμματίζεται Διοικητικό συμβούλιο  μέσα στην εβδομάδα στην SL 2. Το ενδεχόμενο της πρεμιέρας για τις 16 Οκτωβρίου το φέρνει ως πρώτο θέμα συζήτησης. Στο ΔΣ θα διευκρινιστεί εάν πρακτικά είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσει η σεζόν. Η τάση που φαίνεται να υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι πως κάποιες ομάδες επιθυμούν την έναρξη για τις 16 του μήνα, κάποιες άλλες θα ήθελαν να δοθεί μια παράταση μία ή δύο εβδομάδων. Ερωτηματικό παραμένει πάντα με το τι θα γίνει με τα κενά των ομάδων που έχουν αποχωρήσει.

Πρακτικά πάντως το να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 16 Οκτωβρίου  κρίνεται ουσιαστικά… ανέφικτο. Άλλωστε, τα κενά των δύο ομάδων που αποχώρησαν όχι μόνο δεν έχουν καλυφτεί, αλλά δεν έχει καν ξεκαθαρίσει ποιες θα είναι αυτές που θ’ αντικαταστήσουν την Ξάνθη και τον Εργοτέλη!  Ανεξάρτητα  με το τι αποφασίστηκε στην συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, το πιο πιθανό σενάριο είναι να έχουμε σέντρα  το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Οκτωβρίου. Τουλάχιστον, αυτή είναι η άποψη που έχουν αρκετοί παράγοντες των ομάδων της Σούπερ Λιγκ  2, με τις ΠΑΕ εξάλλου ν’ αναμένουν τα νεότερα και με το θέμα της ΕΡΤ, αφού δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα περιλαμβάνει η όποια συμφωνία υπάρξει για τη νέα περίοδο.

Συνεπώς μόνο μ’ ένα θαύμα φαίνεται ότι θα έχουμε πρωτάθλημα στις 16 του Οκτώβρη…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει