ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ: Εκτός δημοτικών δομών περίπου 1.500 παιδιά

«Απροετοίμαστο σε δομές και προσωπικό βρίσκεται το Ηράκλειο για να καλύψει τις ανάγκες βρεφών και νηπίων για την τρέχουσα περίοδο». Αυτό τονίζουν σε ανακοίνωση τους οι Ενεργοί Πολίτες στην οποία αναφέρεται ότι 1.000 βρέφη, 378 παιδιά, και 50 νήπια μένουν εκτός από τις δημοτικές δομές.

Ειδικότερα όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, «ο επικεφαλής της παράταξης Ενεργοί Πολίτες Ηλίας Λυγερός,  με  το δημοτικό σύμβουλο της παράταξής του,  Τάσο  Τσατσάκη και το μέλος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ  Νέλλυ Κατσαμά πραγματοποίησαν επίσκεψη στο δημοτικό οργανισμό, στη διάρκεια της οποίας διαπιστώθηκε ότι 1.000 βρέφη, 378 παιδιά, και 50 νήπια μένουν εκτός από τις δημοτικές δομές, με αμφίβολη δρομολόγηση λύσης στον ιδιωτικό τομέα, ιδιαίτερα για τα βρέφη».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης, «ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ έχει μόλις 21 δομές με τις 4 από αυτές να λειτουργούν στην περιφέρεια του Δήμου.

Τα κενά προσδιορίζονται κυρίως στα ανατολικά προάστια, με τους γονείς να σηκώνουν ψηλά τα χέρια για την έλλειψη προετοιμασίας από πλευράς δημοτικής Αρχής να δώσει διέξοδο, είτε με ανέγερση νέων βρεφονηπιακών σταθμών, είτε με ενοικίαση χώρων για να καλυφθούν οι ανάγκες με την απαραίτητη πρόσληψη προσωπικού».

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει