Θλίψη για τον ξαφνικό θάνατο του Χάρη Παπαματθαιάκη

1,743

Θλίψη και συγκίνηση προκάλεσε ο αιφνίδιος θάνατος του επί σειρά ετών Γενικού Διευθυντή της ΔΕΥΑΗ Χάρη Παπαματθαιάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών. Η είδηση του θανάτου του συγκλόνισε τη Δημοτική Επιχείρηση  της οποίας υπήρξε ηγετικό στέλεχος για χρόνια προσφέροντας σημαντικό έργο.

Με συλλυπητήρια δήλωσή του ο δήμαρχος Β. Λαμπρινός, τονίζει μεταξύ άλλων: “O Χαρίλαος Παπαματθαιάκης  υπηρέτησε επί δεκαετίες στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ηρακλείου (ΔΕΥΑΗ),  στην οποία υπήρξε και Γενικός Διευθυντής από το 2011 έως το 2020. Με την εργατικότητα, το ήθος του, την επιστημονική του συγκρότηση και την διαρκή διάθεση προσφοράς, συνέβαλε ουσιαστικά στην δημιουργική πορεία της Δημοτικής επιχείρησης σε καιρούς δύσκολους για τον τόπο μας».

Αντίστοιχα το σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Ηρακλείου τονίζει:

«Mε βαθύτατη θλίψη και συντριβή, για τον αδόκητο χαμό του, η οικογένεια της ΔΕΥΑΗ, όλοι οι εργαζόμενοι και το Σωματείο αποχαιρετούν τον επί χρόνια πρώην γενικό  Διευθυντή της Επιχείρησης, Χαρίλαο Παπαματθαιάκη που έφυγε την Κυριακή το πρωί,  από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών.

Δεν είναι εύκολο να δεχθούμε ότι αυτή η προσωπικότητα, με το ήρεμο πάθος του για ζωή και δημόσια προσφορά, ο Γενικός μας (όπως τον προσφωνούσαμε),  δεν είναι πια κοντά μας. Ήταν μια φωτεινή παρουσία στον δημόσιο βίο της πόλης, μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης, συνεπής στις αρχές του, σταθερός στις απόψεις του, τολμηρός στον δημόσιο λόγο, προοδευτικός, ασυμβίβαστος και ταυτόχρονα διαλλακτικός, μετριοπαθής, υπέρμαχος του διαλόγου.

Το 2015 παρέλαβε για λογαριασμό της ΔΕΥΑΗ, στο πλαίσιο του θεσμού Bravo Sustainability Awards,  το βραβείο  της Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου στην κατηγορία BRAVO ENVIRONMENT, για την υποδειγματική και ολοκληρωμένη διαχείριση των υγρών αποβλήτων και την τριτοβάθμια επεξεργασία των λυμάτων.

Ο Χαρίλαος Παπαματθαιάκης έδωσε με σθένος και αξιοπρέπεια τις μάχες του στο κοινωνικό και το προσωπικό πεδίο, ήταν ένας αφοσιωμένος οικογενειάρχης, ένας ευγενής οραματιστής. Η απουσία του θα είναι ηχηρή και οδυνηρή.  Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του, τη σύζυγό του και  Αρχιτέκτονα Μηχανικό Εύα Κοκκινίδου και στα  παιδιά του, Γιώργο και την Λύδα, εκφράζουμε τα θερμότερά μας συλλυπητήρια…

Τη θλίψη του για την απώλεια εκφράζει ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Γιάννης Δεικτάκης τονίζοντας ότι «ο εκλιπών σημάδεψε με το έργο του την λειτουργία της υπηρεσίας και υπήρξε ένας σεμνός και διορατικος επιστήμονας». Αντίστοιχα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης τονίζει ότι « με θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του Χαρίλαου Παπαματθαιάκη, ενός ανθρώπου με μια μακρά θητεία στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ηρακλείου ο οποίος διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της δημοτικής επιχείρησης σε μια κρίσιμη περίοδο συμβάλλοντας από τη θέση του στην προσπάθεια να σταθεί στα πόδια της η ΔΕΥΑ Ηρακλείου και να μην μείνουν στα συρτάρια τα μεγάλα έργα της ύδρευσης για την πόλη του Ηρακλείου».

Στη συλλυπητήρια ανακοίνωσή του το ΤΕΕ ΤΑΚ, αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο εκφράζοντας όπως τονίζει τα βαθύτερα αισθήματα του κλάδου των μηχανικών. Όπως αναφέρει, ο αείμνηστος Παπαματθαιάκης, σπούδασε στο Ομοσπονδιακό Πολυτεχνείο της Ζυρίχης ηλεκτρολόγος μηχανικός.

Ήταν εξαίρετος συνάδελφος και επαγγελματίας. Ξεχώριζε για πολλά, χαρακτηριστική όμως ήταν η εργατικότητα η δημοκρατικότητα και το ήθος του. Διατέλεσε Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΗ τα τελευταία χρόνια. Το 2015 παρέλαβε για λογαριασμό της ΔΕΥΑΗ, το βραβείο εξ αιτίας της υποδειγματικής και ολοκληρωμένης διαχείρισης των υγρών αποβλήτων. Επίσης υπήρξε  μέλος της Διεθνούς Ενώσεως για την ποιότητα νερού και της Αμερικάνικης Ομοσπονδίας Υδατικού Περιβάλλοντος. Στη σύζυγο του συνάδελφο αρχιτέκτονα μηχανικό Εύα Κοκκινίδου και στα αγαπητά του παιδιά εκφράζουμε τα θερμότερα συλλυπητήρια μας».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει