Παρέμβαση ΚΚΕ για το νοσοκομείο Ιεράπετρας

351

Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου πολυπληθές κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Συντυχάκη Μανώλη, βουλευτή του ΚΚΕ, συναποτελούμενο από τη Μ. Κοτσιφάκη, δημοτικό σύμβουλο Ιεράπετρας, και τον Κωστή Δερμιτζάκη συμμετείχε στην παλλαϊκή κινητοποίηση των Γεραπετριτών  για την υπεράσπιση του νοσοκομείου Ιεράπετρας, ενώ είχε προηγηθεί νωρίτερα συνάντηση του κλιμακίου με το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Ιεράπετρας.  Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Ιεράπετρας και οι εργαζόμενοί του διαχρονικά.

Η τραγική κατάσταση του νοσοκομείου έχει  ενταθεί  κατά τη  διάρκεια των τελευταίων ετών όπου η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιεί το διαχρονικό σχέδιο της  ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης  της Δημόσιας  Υγείας, πέρνωντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία υπηρετώντας την ίδια στρατηγική διατήρησε την κρατική υποχρηματοδότηση, την “οριακή”  λειτουργία των δημόσιων δομών Υγείας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνοντας τη σκυτάλη  υλοποιεί το «νέο ΕΣΥ» που φωτογραφίζει την περαιτέρω υποβάθμιση του νοσοκομείου Ιεράπετρας που φτάνει μέχρι και το κλείσιμο κλινικών και ολόκληρου του νοσοκομείου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει