Ηράκλειο: Σε απολογία η μητέρα για τη σεξουαλική κακοποίηση των γιων της από τον σύντροφό της 

Βίαζε καθημερινά τον μικρό, ενώ φέρεται να κακοποιούσε και τον μεγαλύτερο γιο που φοιτά σε ειδικό σχολείο

960

Λίγους μήνες μετά την προφυλάκιση του 52χρονου Σύρου, ο οποίος κατηγορείται ότι  σε καθημερινή βάση κακοποιούσε σεξουαλικά τον 14χρονο γιο της Κρητικιάς  συντρόφου του, ενώ στο παρελθόν φέρεται να κακοποιούσε συστηματικά  και τον μεγαλύτερο αδερφό του, 24 ετών σήμερα, ο οποίος φοιτά σε ειδικό σχολείο, η 50χρονη μητέρα καλείται σε απολογία, σύμφωνα με πληροφορίες της «Π»,  στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που είχε διατάξει ο εισαγγελέας Ηρακλείου.

Ήταν μια εξέλιξη που είχε προαναγγελθεί αφού αμέσως μετά την προφυλάκιση του 52χρονου, είχε δοθεί  παραγγελία ώστε να εξαχθούν αντίγραφα προκειμένου να διερευνηθεί ποινικά  ο ρόλος της μητέρας καθώς τα παιδιά στις καταθέσεις τους φέρονται να υποστηρίζουν ότι η μητέρα τους  «ήξερε».

Μετά τις φρικτές αποκαλύψεις, το 14χρονο αγόρι απομακρύνθηκε από το ακατάλληλο περιβάλλον στο οποίο ζούσε, σε χωριό της Μεσσαράς,  και πλέον φιλοξενείται σε δημόσια προνοιακή δομή της Κρήτης.

Η 50χρονη μητέρα αναμένεται να απολογηθεί μέσα στον Οκτώβριο, προβάλλει ωστόσο τον ισχυρισμό  ότι δεν γνώριζε.

Είναι πραγματικά συγκλονιστικό  ότι την ερεβώδη υπόθεση πήρε πάνω του ο μεσαίος γιος της οικογένειας, ο 24χρονος, ο οποίος φοιτά στο ειδικό σχολείο. Με την καθοδήγηση προφανώς της ψυχολόγου του σχολείου, την οποία εμπιστεύτηκε, συνέβαλε στο να αποκαλυφθεί η φρίκη  που συνέβαινε επί χρόνια στο σπίτι τους. Ήταν και ο ίδιος θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ενώ ακόμα ήταν ανήλικος. Δεν ήταν δύσκολο να αντιληφθεί ότι το «αρπακτικό» που ζούσε μέσα στο σπίτι είχε βάλει στο στόχαστρο τον μικρό του αδερφό. Είχε ακούσει άλλωστε κάποια πράγματα.

Ο 24χρονος ήταν εκείνος που ζήτησε από τον 14χρονο  να βιντεοσκοπήσει με το κινητό του τηλέφωνο τη σεξουαλική κακοποίηση που το παιδί υπέμενε από την έκτη δημοτικού. Το βίντεο αυτό αποτελεί αδιάψευστο ντοκουμέντο της δικογραφίας που σχημάτισε  η Ασφάλεια Ηρακλείου και το περιεχόμενό του έσφιξε το στομάχι όσων το είδαν. Ο 14χρονος βιντεοσκόπησε κρυφά τον «πατριό» του μία εβδομάδα πριν τη σύλληψήτου οπότε και απέστειλε το βίντεο στον αδελφό του.

Και τα δύο παιδιά ανάμεσα σε άλλα φέρονται να υποστηρίζουν ότι η μητέρα τους είχε γνώση ότι ο σύντροφός της τα κακοποιούσε και εντούτοις δεν το απέτρεψε… Ακόμα και ο 14χρονος πιστεύει ότι η μητέρα ήξερε διότι «είχε δει», γι’ αυτό και συμβούλευε τον μικρό να μην πηγαίνει στο σπίτι όσο εκείνη απουσίαζε στη δουλειά.

Για τον 14χρονο Μ. η σεξουαλική κακοποίηση είχε γίνει καθημερινή… ρουτίνα. Το αγόρι,  το οποίο λατρεύει την ΑΕΚ και θα ήθελε να ασχοληθεί κάποτε με το μπάσκετ, φέρεται να υπέμενε καθημερινά  βιασμούς από τον 52χρονο «πατριό» του, τον τελευταίο σύντροφο της μητέρας του. Τουλάχιστον μία φορά την ημέρα! Όσο η 50χρονη μάνα  απουσίαζε στη δουλειά, ο «Παναγιώτης» χρησιμοποιούσε το παιδί σαν ένα «ρομπότ ηδονής», το οποίο εκτελούσε με ακρίβεια, υπό καθεστώς φόβου και απειλών, το ημερήσιο πρόγραμμα των… ορέξεων του Σύρου.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα το παιδί φέρεται να κακοποιήθηκε σεξουαλικά και από άλλους δύο αλλοδαπούς στο χωριό, πίσω από την εκκλησία και σε σπίτι αντίστοιχα, όπως κατέθεσε  το ίδιο ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου και παιδοψυχιάτρου στον χώρο της Παιδιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει