ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ… ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΧΕΙΜΩΝΕΣ: Ψάχνουν εξοχική κατοικία και όχι ενοικιαζόμενα δωμάτια

Τι ζητούν Ευρωπαίου συνταξιούχοι και μη από τους μεσίτες στην Κρήτη

1,457

Να περάσουν το χειμώνα στην Κρήτη, όχι σε ένα ενοικιασμένο, αλλά στο δικό τους σπίτι, ονειρεύονται Γερμανοί, Αυστριακοί, Ελβετοί, Ισραηλινοί, οι οποίοι επικοινωνούν με μεσίτες και κάνουν έρευνα για την αγορά εξοχικής κατοικίας στο νησί.

Η Αρτεμις Μαυράκη
Η Αρτεμις Μαυράκη

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Μεσιτών Ανατολικής Κρήτης Αρτεμις Μαυράκη, το υψηλό κόστος ζωής που αυξάνεται ακόμη περισσότερο με το ενεργειακό, αυξάνει το ενδιαφέρον των ξένων να αποκτήσουν μια κατοικία με θέα, κοντά στην πόλη και με εύκολη πρόσβαση σε νοσοκομείο και αεροδδρόμιο.

Η κ. Μαυράκη, σημειώνει ότι οι ενδιαφερόμενοι δεν είναι μόνο συνταξιούχοι, αλλά και νεότερα ζευγάρια που κάνουν τηλεεργασία.

Στα θετικά του νησιού, συγκαταλέγονται το ζεστό κλίμα, το χαμηλό κόστος ζωής συγκριτικά με εκείνο της πατρίδας τους, η μεγάλη διάρκεια της τουριστικής σεζόν που τους δίνει την δυνατότητα να ενοικιάζουν σε τρίτους αν θέλουν το σπίτι που θα αγοράσουν, μέσω πλατφόρμας AIRBNB.

Τα ποσά που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν είναι της τάξης των 150.000-250.000 ευρώ.

 Μιχάλης Γιακουμάκης
Ο Μιχάλης Γιακουμάκης

Ο κτηματομεσίτης Μιχάλης Γιακουμάκης λέει στην”Π” ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την αγορά εξοχικών κατοικιών, κυρίως από Γάλλους, Ολλανδούς, Γερμανοίς, Ισρηαλινούς, Ιταλούς κοντά ή με θέα τη θάλασσα. Ομως διαχρονικό πρόβλημα παραμένει η έλλειψη πολεοδομικού σχεδιασμού και η απίστευτη γραφειοκρατία.

Οπως λέει ο ίδιος, το ενδιαφέρον των επενδυτικών επικεντρώνεται σε κατοικίες που πωλούνται κατά μέσο όρο από 200.000 έως 300.000 ευρώ. Τονίζει μάλιστα ότι το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι, θα δώσει νέα ώθηση στην αγορά ακινήτων της Κρήτης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του δικτύου της RE/MAX Ελλάς που αριθμεί σήμερα πανελλαδικά 76 γραφεία και πάνω από 1.000 συμβούλους.

Η ισχυροποίηση της ζήτησης για ελληνικά εξοχικά δείχνει φέτος να ευνοείται και από τις πολύ καλές επιδόσεις που διαγράφει ο τουρισμός, αλλά και τις σημαντικά χαμηλότερες τιμές από άλλους μεσογειακούς – ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Στη μεγάλη επανάκαμψη του ελληνικού εξοχικού συνέβαλε και η πανδημία του κοροναϊού με τις νέες ανάγκες που δημιούργησε στην καθημερινότητα των πολιτών όπου εκτός από τις οικογένειες και τα ζευγάρια που περνούσαν τις διακοπές σε ένα δικό τους εξοχικό πολύ πριν την πανδημία, την τελευταία διετία όλο και περισσότεροι μεμονωμένοι ταξιδιώτες και νεαροί ενήλικες αναζητούν άλλες ποιοτικές λύσεις στέγασης, συνδυάζοντας εργασία και χαλάρωση με φόντο το απέραντο γαλάζιο της Ελλάδας.

Ξένοι και εγχώριοι επενδυτές παρακολουθούν με ενδιαφέρον την υπεραξία που προσφέρει η Ελλάδα και αναζητούν ακίνητα-ευκαιρίες με στόχο την δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων, την απόκτηση της Golden Visa και την εκμετάλλευσή τους μέσω βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει