ΠΑΓΝΗ: Παραίτηση από την Παιδοψυχιατρική

477

Μετά το Βενιζέλειο άρχισαν οι παραιτήσεις γιατρών και στο ΠΑΓΝΗ.

Την παραίτησή του υπέβαλε ο παιδοψυχίατρος Μανόλης Μποτζάκης, διευθυντής ΕΣΥ, για να ιδιωτεύσει, ενώ όπως είπε στην “Π” ο Δημήτρης Βρύσαλης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, θα ακολουθήσουν και άλλες παραιτήσεις γιατρών και νοσηλευτών οι οποίοι αναζητούν καλύτερες συνθήκες εργασίας και καλύτερες αμοιβές.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομοένων μεταξύ άλλων τονίζει:

“Ήταν ένας από τους τρεις με ειδικότητα”

“Η πανδημία της υποστελέχωσης και των συνεχών παραιτήσεων γιατρών συνεχίζεται χωρίς καμία προσπάθεια από τη μεριά της κυβέρνησης να την αποτρέψει.

Την προηγούμενη εβδομάδα παραιτήθηκε ένας από τους 3 ειδικευμένους παιδοψυχιάτρους της Παιδοψυχιατρικής κλινικής, διευθυντής ΕΣΥ με εμπειρία 30 ετών στο ΕΣΥ και μοναδικός γιατρός που κάλυπτε τα παιδοψυχιατρικά εξωτερικά ιατρεία όπου απευθύνονται καθημερινά οικογένειες με παιδιά όλων των ηλικιών, εισαγγελικές εντολές, πραγματογνωμοσύνες κτλ.

Αιτία η συνεχής υποβάθμιση της παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ αλλά και συνολικά της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων στην Κρήτη και σε πρωτοβάθμιο επίπεδο μετά και την παραίτηση της διευθύντριας του ιατροπαιδαγωγικού για τους ίδιους λόγους, που καταδίκαζε τους παιδοψυχιάτρους της κλινικής σε 10 εφημερίες το μήνα και ένα τεράστιο όγκο περιστατικών τακτικών, εκτάκτων και νοσηλευόμενων στον οποίο αδυνατούσαν να αντεπεξέλθουν.

Με την τελευταία αυτή παραίτηση, οι εναπομείναντες παιδοψυχίατροι μένουν να κάνουν 15 εφημερίες ο καθένας (!) και να μοιράζονται το βάρος μιας κλινικής που εξυπηρετεί όλη την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Οι συνάδελφοι εξωθούνται στην υπερεργασία και την εξουθένωση ενώ η ίδια η ύπαρξη της Παιδοψυχιατρικής κλινικής απειλείται αφού η κάλυψη των παιδοψυχιατρικών αναγκών και των υπηρεσιών της κλινικής σε εξωτερικά ιατρεία, επείγοντα, νοσηλεία και γνωμοδοτήσεις είναι αδύνατη με δύο μόνο γιατρούς!

Μάλιστα η απάντηση της διοίκησης στο τεράστιο αυτό πρόβλημα ήταν η δέσμευση για προκήρυξη 2 επικουρικών θέσεων γιατρών! Με προσωρινές λύσεις και μπαλώματα επιχειρεί για άλλη μια φορά να καλύψει τα τεράστια κενά στην ψυχική υγεία, τον κίνδυνο κλεισίματος της κλινικής”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει