Η επένδυση της Google θα δημιουργήσει 20.000 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα

263

Χώρο αποθήκευσης και υπηρεσίες cloud μέσα από τη δημιουργία της πρώτης cloud region στην Ελλάδα θα παρέχει στους πελάτες της Google, με μια επένδυση που αναμένεται να φέρει περισσότερα από 2 δισ. ευρώ στα κρατικά ταμεία έως το 2030 και να δημιουργήσει περίπου «20.000 καλοπληρωμένες νέες θέσεις εργασίας».

Συγκεκριμένα, η νέα επένδυση αφορά στην ανάπτυξη υποδομών και περιφερειακού κόμβου παροχής υπηρεσιών cloud, ενώ παράλληλα ο τεχνολογικός κολοσσός θα επιδιώξει να ενισχύσει την ανάπτυξη της τοπικής κλίμακας, ούτως ώστε να διασφαλιστεί ότι ελληνικές εταιρείες και οργανισμοί θα αξιοποιήσουν στο μέγιστο τη νέα region.

«Ανακοινώνουμε επίσημα ένα ορόσημο στην ολοένα και εντεινόμενη συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Google», ανέφερε η πρόεδρος της Google Cloud International, Ander Fox-Martin στο πλαίσιο εκδήλωσης για την παρουσίαση της επένδυσης, προσθέτοντας πως ο νέος χώρος cloud από το Google Cloud είναι δομημένος πάνω στην καλύτερη τεχνολογία που υπάρχει. «Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη σημαντική απόφαση της Google να δημιουργήσει ένα cloud region στην Ελλάδα», δήλωσε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε την Google «για την εμπιστοσύνη της όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης που ενίσχυσε την παρουσία της στη χώρα μας» και τόνισε ότι στην Ελλάδα πλέον η ενίσχυση του ΑΕΠ ξεπερνά κατά πολύ τον μέσο όρο, ενώ έκανε λόγο για «έκρηξη επενδύσεων ρεκόρ, εξαγωγών και την πιο δυναμική μείωση της ανεργίας» καθώς και στην επιστροφή από το εξωτερικό στην Ελλάδα των νέων επιστημόνων.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει