Επαφές Στεφανάκη στα υπουργεία

141

Η ανάγκη χρηματοδότησης του Δήμου Οροπεδίου για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών από τις θεομηνίες και το σεισμό, καθώς επίσης η χρηματοδότηση αποκατάστασης της σχολικής στέγης από τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον μεγάλο σεισμό στον όμορο Δήμο Μινώα Πεδιάδος και η χρηματοδότηση προσεισμικού ελέγχου, ήταν τα τρία βασικά θέματα που έθεσε ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης στον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κύριο Μιχάλη Ι. Σταυριανουδάκη σε συνάντηση που είχαν στην Αθήνα. Παράλληλα, εξετάστηκαν θέματα που αφορούν τις χρηματοδοτήσεις του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και «Φιλόδημος».

Επίσης ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης είχε συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της “Κτιριακές Υποδομές ΑΕ” – “ΚΤΥΠ ΑΕ” (πρώην ΟΣΚ) Αθανάσιο Γιάνναρη αποκλειστικά για το θέμα αποκατάστασης του σχολικού συγκροτήματος του μοναδικού Γυμνασίου και Λυκείου στο Οροπέδιο Λασιθίου που επλήγη από τον μεγάλο σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, μεγέθους 6 βαθμών, με επίκεντρο στο γειτονικό Αρκαλοχώρι, του όμορου δήμου Μινώα Πεδιάδος. Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Γ.Γ. του Δήμου Δημήτρης Πλευράκης και ο γενικός διευθυντής Έργων της ΚΤΥΠ ΑΕ, Θόδωρας Κυριαζόπουλος.

Ο δήμαρχος τόνισε πως στόχος όλων, του Δήμου, της Περιφέρειας Κρήτης και της αρμόδιας ΚΤΥΠ ΑΕ, είναι να αποκατασταθεί πλήρως το κτηριακό συγκρότημα του Γυμνασίου και Λυκείου Τζερμιάδων και να αποδοθεί με ασφάλεια ένα σύγχρονο και ασφαλές σχολείο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

«Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας καθώς η διοίκηση της ΚΤΥΠ ΑΕ απεδέχθηκε την πρότασή μας να αναλάβει ως φορέας υλοποίησης το έργο αποκατάστασης του κτηριακού συγκροτήματος του Γυμνασίου και Λυκείου στο Τζερμιάδων. Ο Δήμος μας προκειμένου να επιταχύνει τις διαδικασίες, έχει εκπονήσει ήδη σειρά μελετών τις οποίες και παραδίδουμε στην ΚΤΥΠ ΑΕ για την επίσπευση της αποκατάστασης του μεγάλου εκπαιδευτηρίου που επλήγη από τον σεισμό του Σεπτεμβρίου του 2021» ανέφερε ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης.

Επίσης ο δήμαρχος συναντήθηκε με στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού για θέματα που αφορούν το πολιτιστικό απόθεμα, τις αρχαιότητες και τα σπήλαια Δικταίο Άντρο και σπήλαιο Τραπέζας του Δήμου. Συγκεκριμένα συμμετείχε σε σύσκεψη στο Υπουργείο Πολιτισμού όπου συμμετείχαν η προϊσταμένη της Διεύθυνσης προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου αρχαιολόγος Έλενα Κουντούρη,  ο Προϊστάμενος της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας – Σπηλαιολογίας του Υπουργείου αρχαιολόγος Ανδρέας Ντάρλας, ο τμηματάρχης Έργων της ΕΦΑΠΑ του Υπουργείου Δρ. Μιχάλης Λεφαντζής και μέλος της Ε.Π. του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Υπουργείου Πολιτισμού, ο τ. προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων Δημοσθένης Σβολόπουλος, ο Γ.Γ. του Δήμου  Δημήτριος Πλευράκης κ.ά.

Συζητήθηκαν θέματα που είχαν τεθεί και κατά την πρόσφατη επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στο Οροπέδιο Λασιθίου, και ειδικότερα η επίσπευση των απαιτούμενων διαδικασιών. Τέλος ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης είχε συνάντηση και με τον γενικό διευθυντή του Μουσείου Ακρόπολης καθηγητή Αρχαιολογίας Νικόλαο Χρ. Σταμπολίδη.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει