Εκδήλωση με τον Μαργαρίτη Σχοινά

176

«Η Κρήτη ως πρότυπο Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής: υγεία-παιδεία-πολιτισμός-ασφάλεια» είναι η εκδήλωση που διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο της επίσκεψης του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά στην Κρήτη.

Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις 7.00 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Aquila Atlantis στο Ηράκλειο με κεντρικό ομιλητή τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής.

Στο μεταξύ, νωρίτερα χθες, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη.

Ο περιφερειάρχης καλωσόρισε τον αντιπρόεδρο λέγοντας ότι υποδέχεται «έναν από τους διαχρονικά πιο επιτυχημένους Έλληνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από την εποχή που συνυπήρξαμε ως ευρωβουλευτές έως και σήμερα που διακρίνεται με την παρουσία και το έργο του ως αντιπρόεδρος της Επιτροπής».

Ευχαριστώντας τον περιφερειάρχη Κρήτης, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν αναφέρθηκε στους πολύχρονους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας με τον Σταύρο Αρναουτάκη και εστίασε στο σκοπό της επίσκεψής του στην Κρήτη, η οποία, όπως τόνισε, είναι ένα ζωντανό παράδειγμα του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής.

«Είναι δηλαδή μια βιτρίνα εξωστρέφειας. Είναι μια απόδειξη πώς η Ευρώπη μπορεί να στηρίξει μια περιφέρεια με τα χρηματοδοτικά προγράμματα. Θέλω με την παρουσία μου εδώ να δω από πρώτο χέρι αυτό το μικρό ευρωπαϊκό θαύμα που γίνεται εδώ στην Κρήτη σε επίπεδο περιφερειακής ανάπτυξης», είπε χαρακτηριστικά.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Μαργαρίτης Σχοινάς επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεχίζω την περιοδεία στις ελληνικές περιφέρειας με την πιο εμβληματική, τη ναυαρχίδα της περιφερειακής ανάπτυξης της χώρας, την Κρήτη.

Γιατί δεν υπάρχει καμιά πτυχή της οικονομίας, της κοινωνίας, της γεωργίας, της καινοτομίας, του περιβάλλοντος, της ενέργειας που να μην έχει τύχει απλόχερης στήριξης από κοινοτικούς πόρους. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα ότι αυτή η ευρωπαϊκή στήριξη θα συνεχιστεί και στο μέλλον, από το Ταμείο Ανάκαμψης και από τους κοινοτικούς προϋπολογισμούς».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει