ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΟΥ ΙΟΥ: Κοροναϊός και γρίπη αδειάζουν τις τάξεις

330

Ο κοροναϊός κρατά τους  μαθητές μακριά από τα θρανία.

Ο κ. Γιώργος Μακράκης
Ο κ. Γιώργος Μακράκης

Ο κοροναϊός αδειάζει, για ακόμα μια χρονιά, τις σχολικές αίθουσες! Κρούσματα εντοπίζονται καθημερινά σε παιδιά αλλά και εκπαιδευτικούς, την ώρα που στην ουσία δε λαμβάνεται κανένα μέτρο κατά της διασποράς της πανδημίας.

Ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος», κ. Γιώργος Μακράκης, αναφέρει στην «Π» πως σε κάποιες σχολικές μονάδες παρατηρείται εκτεταμένη διασπορά ενώ, λόγω των εποχιακών ιώσεων, δυσχεραίνεται η σχολική καθημερινότητα.

Όταν ένα παιδί αισθανθεί αδιαθεσία, ενημερώνεται ο γονιός και καλείται να διαπιστώσει αν πρόκειται για κοροναϊό ή όχι, φυσικά το κόστος του τεστ το επωμίζεται ο ίδιος.

Ο κ. Σκεπάρνης
Ο κ. Σκεπάρνης

Ο κ. Γιώργος Σκεπάρνης, πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Ηρακλείου, αναφέρει πως οι γονείς είχαν κρούσει το καμπανάκι πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι και οι φόβοι επιβεβαιώνονται.

Εξάλλου, οι επιστήμονες έλεγαν και συνεχίζουν να λένε ότι δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία.

Όπως περιγράφει, η κατάσταση ήδη έχει ξεφύγει ενώ υπάρχει καταγγελία ότι σε τμήμα σχολείου έχουν νοσήσει παραπάνω από τους μισούς μαθητές και συνεχίζει να λειτουργεί.

Με προσοχή ανοίγει το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Με λιγότερα μέτρα αλλά με προσοχή, το Πανεπιστήμιο Κρήτης επιστρέφει στην κανονική (προ-COVID-19) ροή του προγράμματος σπουδών.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρονται τα εξής «Παράκληση όπως ακολουθηθούν οι παρακάτω συστάσεις:

Οι αίθουσες διδασκαλίας πρέπει να αερίζονται επαρκώς. Να υπάρξει μέριμνα για κενό μισής ώρας ανάμεσα στα μαθήματα.

– Έξω από κάθε κοινόχρηστο χώρο καθώς και τις αίθουσες διδασκαλίας να υπάρχουν συσκευές απολύμανσης πλήρως λειτουργικές όλο το 24ωρο.

– Συνιστάται η χρήση των μηχανημάτων καθαρισμού του αέρα σε αίθουσες που δεν αερίζονται επαρκώς.

– Η χρήση προστατευτικής μάσκας, παρότι προαιρετική σε όλους τους χώρους του Πανεπιστημίου, συνιστάται να χρησιμοποιείται σε συνθήκες έντονου συγχρωτισμού καθώς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

– Οι διδάσκοντες και το λοιπό προσωπικό καθώς και οι φοιτητές που θα παρουσιάσουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού να απέχουν από την προσέλευση στο Πανεπιστήμιο έως ότου βεβαιωθούν ότι δεν πάσχουν από κοροναϊό.

– Η συμμετοχή προσώπων με φυσική παρουσία σε εξετάσεις γίνεται με προαιρετική χρήση μάσκας.

– Το διδακτικό προσωπικό που δεν έχει πλήρως εμβολιαστεί ή νοσήσει, υποχρεούται στη διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 μία (1) φορά την εβδομάδα (PCR ή rapid test).

– Σε περίπτωση ύπαρξης επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19 εφαρμόζεται το σχετικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ περί απομόνωσης, όπως εκάστοτε ισχύει».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει