Στον πρωθυπουργό το ΕΚΗ για τον τουρισμό

186

Τα μείζονα ζητήματα των εποχικών εργαζομένων στον χώρο του τουρισμού παρουσίασε το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου σε σύντομη συνάντηση που είχε το βράδυ της Τρίτης με τον πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσία και του προέδρου της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλου.

Τα παραπάνω ζητήματα παρουσιάστηκαν στην εσπερίδα που συνδιοργάνωσε το ΕΚΗ, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Ηρακλείου και η Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου.

Ο κος Μητσοτάκης αφού εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθεί με το προεδρείο του ΕΚΗ δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει νέα συνάντηση στο πρωθυπουργικό γραφείο τις επόμενες ημέρες, οπότε και θα τεθούν αναλυτικά τα προβλήματα αλλά και οι προτάσεις για την επίλυσή τους (παράταση στο Ταμείο Ανεργίας, εφαπαξ, Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με υποχρεωτική εφαρμογή της καθώς και ζητήματα εκπαίδευσης).

Τα μείζονα ζητήματα των εποχικών εργαζομένων στον χώρο του τουρισμού παρουσίασε το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου

Νωρίτερα στο ΕΚΗ,  σε μια κατάμεστη αίθουσα, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης, δημάρχων, τοπικών παραγωγικών και  επιστημονικών φορέων, εργαζομένων και εργοδο-

τών, εσπερίδα με τίτλο «Η Επόμενη Ημέρα Του Τουρισμού Στην Κρή-τη», η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.

Οι τοποθετήσεις των φορέων είχαν σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών αλλά και την προστασία του προϊόντος, που λέγεται τουρισμός. Αναδείχτηκαν όλα τα εργασιακά ζητήματα, αλλά και η ανάγκη προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων, ώστε να επιστρέψουν οι χιλιάδες εργαζόμενοι που έχουν αναχωρήσει από τον κλάδο τα τελευταία χρόνια.

Αξιοσημείωτη είναι η επιθυμία των φορέων να καθιερωθεί κάθε χρόνο η διοργάνωση ανάλογων εκδηλώσεων στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού. Ένα αίτημα που το ΕΚΗ, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων αλλά και τα υπόλοιπα Σωματεία της δύναμης του ΕΚΗ που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού είναι πρόθυμοι να υλοποιήσουν.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει