Οι εργασίες του ΕΛΚ στην Κρήτη

360

Για δεύτερη ημέρα συνεχίστηκε χθες στη Χερσόνησο το ετήσιο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με εισηγήσεις, τοποθετήσεις και παρεμβάσεις στελεχών.

Στο πλαίσιο των δηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος και υπεύθυνος για θέματα εξωτερικής πολιτικής Μίκαελ Γκάλερ τοποθετήθηκε για τα ελληνοτουρκικά. Ο εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας σύγκρινε τον Ερντογάν με τον Πούτιν, υποστηρίζοντας πως ακολουθεί αντίστοιχη στρατηγική, αν και εξέφρασε την πεποίθηση πως οι λόγοι για τους οποίους ακολουθεί αυτή τη στάση ο Τούρκος πρόεδρος είναι διότι διαπιστώνει την επικείμενη ήττα του στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

«Μείνετε ήρεμοι και συνεχίστε» συνέστησε προς τους Έλληνες ο Μίκαελ Γκάλερ για να προσθέσει:

«Δεν είστε μόνοι. Υπάρχει το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε. Δεν έχετε κανένα λόγο να γίνετε ρητορικά επιθετικοί, χρειάζεται απλώς να χαλαρώσετε και να βασιστείτε στους συμμάχους σας. Τέτοια ρητορική έχει εγχώριο κίνητρο και αφορά τις τρέχουσες δημοσκοπήσεις που είναι πολύ αρνητικές για τον κ. Ερντογάν και φοβάται ότι δεν θα μπορέσει να αποδώσει στην εγχώρια σκηνή. Η πραγματικότητα για τους Τούρκους πολίτες είναι άσχημη».

Τοποθέτηση όμως έκανε στο πλαίσιο της συνεδρίασης και η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα.

«Στηρίζουμε τα θεμελιώδη δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών. Θέλουμε όλοι και όλες να έχουν ίσες ευκαιρίες και αγωνιζόμαστε για την προαγωγή της ισότητας ανδρών και γυναικών» ανέφερε μεταξύ άλλων για να προσθέσει:

«Εργαζόμαστε για μία δίκαιη, ισχυρή και δημοκρατική Ευρώπη, χωρίς διακρίσεις που βασίζονται στο φύλο» και πρόσθεσε ότι «προστατεύουμε τα δικαιώματα όλων των γυναικών και αναδεικνύουμε τον σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι γυναίκες ως φορείς της αλλαγής στην Ευρώπη».

Η υπουργός υποστήριξε ακόμα ότι «θέλουμε οι γυναίκες να συμμετέχουν στην αγορά εργασίας, ώστε να αποκτά η Ευρώπη επαρκές ανθρώπινο δυναμικό και να επιτυγχάνεται ισχυρή, οικονομική ανάκαμψη και ανάπτυξη». Μελέτες έχουν δείξει ότι με τη γεφύρωση του χάσματος των φύλων στην αγορά εργασίας, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης θα σημειώσει σημαντική αύξηση.

Στις, κατά την άποψη του, επιτυχίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και στην κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη αναφέρθηκε από την πλευρά του ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Παύλος Μαρινάκης.

«Εξαιτίας των ανεύθυνων και καταστροφικών αποφάσεων της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα δεν διακινδύνευσε απλώς την παραμονή της στην Ευρώπη, αλλά διακινδύνευσε να χάσει ένα κομμάτι της ταυτότητάς της» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μαρινάκης για να προσθέσει:

«Η Ευρώπη είναι κομμάτι της ταυτότητας της Ελλάδας. Η Ελλάδα είναι κομμάτι της ταυτότητας της Ευρώπης. Και έτσι βλέπουμε την Ευρώπη. Ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι μας.

Γι’ αυτό στις δυσκολίες και τις κρίσεις που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε μέσα στα τελευταία χρόνια, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επιδίωξαν λύσεις πάνω στις κοινές ευρωπαϊκές συνιστάμενες.

Η Ελλάδα με την υβριδική απειλή και την επικίνδυνη στάση της Τουρκίας στον Έβρο, προστάτεψε όχι μόνο τα σύνορά της, αλλά τα σύνορα της Ευρώπης.

Μέσα στην πανδημία η ισχυρή συμμαχία της Ευρώπης κατόρθωσε να εξασφαλίσει ικανό αριθμό εμβολίων για όλους τους πολίτες και οι προτάσεις του Πρωθυπουργού μας για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού βοήθησαν στο να μπορεί να επανέλθει σταδιακά η κανονικότητα.

Και τώρα, που ο δύσκολος χειμώνας είναι προ των πυλών, είναι ξανά η Ευρώπη που πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων δείχνοντας πως μόνο με μια συμπαγή, κοινή και έγκαιρη πολιτική θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της κρίσης στην ενεργειακή αγορά».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει