Ο Ξανθός “άδειασε” τον Πολάκη για τα εμβόλια

221

Ξεκάθαρο «άδειασμα» στον τέως αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη επεφύλαξε ο τότε προϊστάμενός του και νυν τομεάρχης Υγείας Ανδρέας Ξανθός λέγοντας ευθέως στη Βουλή ότι οι θέσεις Πολάκη για τα εμβόλια δεν είναι θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αφορμή για τη δήλωση Ξανθού στάθηκαν οι αντιεμβολιαστικές απόψεις τις οποίες ανήρτησε ο Παύλος Πολάκης σε ανάρτηση του καθηγητή Θεόδωρου Λύτρα.

Κι ενώ ο καθηγητής απάντησε στον κ. Πολάκη ότι το πρόβλημα θνητότητας εντοπίστηκε στις ΜΕΘ υποστηρίζοντας πως ο εμβολιασμός είχε σημαντικά οφέλη ώστε κάποιος να μη χρειαστεί να διασωληνωθεί, ο κ. Πολάκης επέμεινε γράφοντας στον κ. Λύτρα: «Επίσης κατανοείς πιστεύω πως με 7 νεκρούς στις ηλικίες 1-18 και 219 νεκρούς στις ηλικίες 18-40 στο σύνολο των 33.111 μέχρι σήμερα, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ η μαζική «επιστημονική» υστερία να εμβολιασθούν οριζόντια αυτές ηλικίες!!!».

Εν συνεχεία μάλιστα υποστήριξε ότι τα οφέλη του εμβολιασμού εκμηδενίστηκαν από τις μεταλλάξεις.

Κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επικαλέστηκε τις αναρτήσεις Πολάκη καλώντας επισήμως τον παριστάμενο Ανδρέα Ξανθό να λάβει θέση.

«Τα εμβόλια προστάτευσαν από τη βαριά νόηση. Αυτοί που νόσησαν βαριά είναι ανεμβολίαστοι. Αυτά λέει ο κ. Λύτρας. Εδώ θα πάρετε θέση κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί έρχεται ο κ. Πολάκης και του λέει του κ. Λύτρα πως δεν είχε απολύτως κανένα νόημα η μαζική επιστημονική υστερία να εμβολιαστούν αυτές οι ηλικίες. Πείτε ευθέως. Είναι αυτή η θέση του ΣΥΡΙΖΑ;» είπε.

Στο σημείο εκείνο κ. Ξανθός από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ φώναξε: «Όχι δεν είναι αυτή η θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Το έχουμε πει χίλιες φορές».

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει