ΚΚΕ ΓΙΑ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ: Σ’ ένα χρόνο κατέρρευσαν τα  παχιά λόγια για “ανοικοδόμηση”

147

«Έναν χρόνο μετά τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι, τα παχιά λόγια της κυβέρνησης για «ανοικοδόμηση» και πλήρη «αποκατάσταση» των πληγέντων έχουν καταρρεύσει. Αυτό τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ, στην οποία τονίζεται ότι «το κυβερνητικό σχέδιο της «ανοικοδόμησης του Αρκαλοχωρίου» αποτυπώνεται στις κατευθύνσεις του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Μινώα Πεδιάδας, που θα καθορίσει τις χρήσεις γης, τις επιχειρηματικές ζώνες, τους όρους δόμησης, τα σχέδια πόλεων/οικισμών, όλα υποταγμένα στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων στην περιοχή, όπως είναι η κατασκευή του αεροδρομίου Καστελλίου, επενδύσεις ΑΠΕ και οδικοί άξονες που θα υπηρετούν τους μεγαλοξενοδόχους, σχέδιο που προβλέπει ακόμα και μετεγκατάσταση χωριών, με πρόφαση τις επιπτώσεις του σεισμού.

Η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και τα άλλα κόμματα χαρακτηρίζουν τον σεισμό «ευκαιρία», επειδή δίνεται η αφορμή να «δρομολογηθεί η ανάπτυξη της περιοχής για την κοινωνία ολόκληρη». Δεν λένε κουβέντα για την αποζημίωση των πληγέντων, για το πώς θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας, σε τι σχολεία, με τι γιατρούς, σε τι χώρους άθλησης και αναψυχής, πώς θα ζήσουν εργαζόμενοι, επαγγελματίες και αγρότες στην περιοχή.

Οι μόνοι «φωτοδότες» τους είναι πώς θα τραβήξουν επενδυτές για να πάρουν κοψοχρονιά τη γη, τις επιχειρήσεις, να βγάζουν κέρδη στις πλάτες των κατοίκων, πως με τυράκι τα διάφορα προγράμματα θα μπουν στα χωριά οι επενδυτές του αγροτουρισμού ή των ΑΠΕ.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει