Καναβάκη: “Η πληρωμή γίνεται απρόσκοπτα”

289

Διαφορετική άποψη από αυτή των εργοληπτών διατυπώνει η αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Μ.Καναβάκη σε σχέση με τις πληρωμές των δημοτικών έργων. Όπως είναι γνωστό, η  πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Κρήτης της Πανελλήνιας Ένωσης Διπλωματούχων Μηχανικών Δημοσίων Έργων κ. Ανδρούλα Σουρουλλά με δηλώσεις της στην «Π» αποκάλυψε ότι «αν και υπάρχουν χρήματα στο δημοτικό ταμείο, δεν προχωρά η αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού για να τροφοδοτηθούν οι κωδικοί με αποτέλεσμα να μην πληρώνονται οι εργολήπτες εδώ και τρεις μήνες με αποτέλεσμα ο κλάδος να βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο».

Η ίδια σημείωσε ότι συνάδελφοι της πηγαίνουν στην τεχνική υπηρεσία το λογαριασμό και από εκεί ειδοποιούνται να μην κόβουν τιμολόγια επειδή δεν έχουν τροφοδοτηθεί οι κωδικοί των έργων, καταλήγοντας ότι «υπάρχουν συνάδελφοι που βρίσκονται σε απελπισία και σκέφτονται να παγώσουν τα έργα επειδή δεν πληρώνονται και οι επιταγές τους τρέχουν».

Απαντώντας στο επίμαχο θέμα η αντιδήμαρχος Οικονομικών τονίζει:

«Σχετικά με το ρεπόρταζ της 27ης/9/22-σελ 5, σε ό,τι αφορά τον Δήμο Ηρακλείου η ροή των πληρωμών των ενταλματοποιημένων δαπανών όλων των διευθύνσεων και όλων των υπηρεσιών γίνεται συνεχώς και απρόσκοπτα. Ειδικότερα δε για την Τεχνική Υπηρεσία οι κωδικοί του προϋπολογισμού της είναι τροφοδοτημένοι και μάλιστα για ασφαλτοστρώσεις-τσιμεντοστρώσεις υπάρχουν υπόλοιπες διαθέσιμες πιστώσεις ύψους περίπου 4,5 εκατ.

Επομένως και αναφορικά με τις δηλώσεις στο ρεπορτάζ σας της πρόεδρου του περιφερειακού τμήματος Κρήτης της Πανελλήνιας Ένωσης Διπλωματούχων Μηχανικών Δημοσίων Έργων ότι δεν προχωρούν οι αναμορφώσεις, δεν τροφοδοτούνται οι κωδικοί και δεν πληρώνονται οι εργολήπτες, καθώς κι ότι ειδοποιούνται οι εργολήπτες από την τεχνική υπηρεσία να μην κόβουν τιμολόγια, προφανώς και δεν ισχύουν, όπως εξάλλου διατυπώθηκε και σε πρόσφατη σύσκεψη που είχαμε και από το Τμήμα προϋπολογισμού αλλά και από την προϊστάμενη αρχή της τεχνικής υπηρεσίας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει