Ιεράπετρα: Στους δρόμους οι κάτοικοι για το νοσοκομείο

243

Στους δρόμους κατεβαίνουν την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου σε παλαϊκό συλλαλητήριο οι κάτοικοι της Ιεράπετρας για να στηρίξουν το νοσοκομείο τους.

Η διαμαρτυρία οργανώνεται στις 7 το βράδυ στην κεντρική πλατεία και ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας τονίζει μεταξύ άλλων:  “Θα συγκεντρωθούμε όλοι στην πλατεία της πόλης μας. Δεν θα είναι απλά μια εκδήλωση διαμαρτυρίας. Θα είναι εκδήλωση της αποφασιστικότητας μας, και της διεκδίκησης των αυτονόητων δικαιωμάτων μας. Θα είναι μαζί μας οι καλλιτέχνες μας. Ναι! Θα τραγουδήσουμε. Θα βροντοφωνάξουμε. Θα χορέψουμε. Θα θυμώσουμε. Θα τα κάνουμε όλα για να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι δεν θα δεχθούμε παθητικά τις δήθεν έξυπνες αλλά ξεκάθαρα ύπουλες μεθοδεύσεις τους.

Και η φωνή μας πρέπει να είναι δυνατή γιατί γνωρίζουμε το σοβαρό πρόβλημα ακοής τους.

Το Νοσοκομείο μας δεν είναι ούτε κομματικό θέμα, ούτε παραταξιακό ούτε συντεχνιακό θέμα.

Είναι δικό μας θέμα!

Όλοι μαζί σύσσωμοι να κινητοποιηθούμε για να το υποστηρίξουμε”.

Οι κάτοικοι της Ιεράπετρας ζητούν

“Άμεση πρόσληψη των 11 γιατρών που απαιτούνται σήμερα για την στοιχειώδη λειτουργία του.

– Εκπροσώπηση της Ιεράπετρας στην ενιαία Διοίκηση

– Τροποποίηση του Οργανισμού ώστε να καλύπτονται  οι  ανάγκες υγείας  της περιοχής.

– Άμεση ένταξη του Νοσοκομείου στη ζώνη Γ’ για προσέλκυση και στελέχωση του από μόνιμους και όχι επικουρικούς γιατρούς”.

Η οργάνωση Λασιθίου του ΚΚΕ μεταξύ άλλων τονίζει:

“Καλούμε τον ιεραπετρίτικο λαό να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις διεκδικώντας την άμεση στελέχωση του νοσοκομείου Ιεράπετρας. Να μην δείξει καμία ανοχή στην αυταρχική συμπεριφορά της διοίκησης. Ο αγώνας για την υπέρασπιση της ζωής μας και της υγείας μας στην Ιεράπετρα είναι όλου του Λασιθιώτικου λαού.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία και τους συλλόγους του, συνολικά το Λασιθιώτικό λαό να παλέψουν ενάντια στις πολιτικές που εμπορευματοποιούν την υγεία και στα σχέδια συγχωνεύσεων-κλεισιμάτων κλινικών και νοσοκομείων σε όλο το νομό, με ταυτόχρονη ενίσχυση και των 4 μονάδων, όπως επίσης του Κέντρου Υγείας (ΚΥ) Τζερμιάδου και όλων των Περιφερειακών Ιατρείων (ΠΙ) του νομού με μαζικές προσλήψεις υγειονομικών και μονιμοποιήσεις όλων των συμβασιούχων, κάλυψη των αναγκών σε εξοπλισμό!”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει