ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ ΔΗΜΟΥ ΜΙΝΩΑ: Τι ζήτησε ο Σενετάκης από τον υφυπουργό Τριαντόπουλο

189

Η περαιτέρω ενίσχυση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι, αλλά και η καταβολή των αποζημιώσεων οικοσκευής σε σεισμόπληκτους που αντιμετώπισαν προβλήματα κατά την αρχική δηλωτική διαδικασία, αποτέλεσαν τα δυο κύρια ζητήματα τα οποία συζήτησε ο βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης με τον υφυπουργό, αρμόδιο σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές κ. Χρήστο Τριαντόπουλο.

Ο κ. Σενετάκης ο οποίος μετέφερε στον υφυπουργό το κλίμα που επικρατεί στην περιοχή μετά τις πρώτες “γενναίες και τολμηρές”, όπως τις χαρακτήρισε, “παρεμβάσεις της κυβέρνησης”, σημείωσε ότι υπάρχουν ακόμα αρκετά να γίνουν ώστε να πετύχουμε αυτό στο οποίo είχαμε αρχικά δεσμευτεί: “Να μετατρέψουμε την κακοτυχία σε ευκαιρία”.

Έτσι στο επίκεντρο βρέθηκε το πρόγραμμα στήριξης επιχειρήσεων και επαγγελματιών, το οποίο αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου προγράμματος στήριξης του υπουργείου Ανάπτυξης με σκοπό να συμπεριληφθούν και επιχειρήσεις που δεν είχαν συμπεριληφθεί στο προηγούμενο πρόγραμμα. Όπως σημείωσε ο κ. Τριαντόπουλος σύντομα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Το δεύτερο θέμα αφορούσε σε σεισμόπληκτους οι οποίοι αντιμετώπισαν προβλήματα κατά την αρχική δηλωτική διαδικασία και δεν αποζημιώθηκαν για την οικοσκευή τους. Για αυτούς θα υπάρξει ειδική μέριμνα και μέσω νέας ΚΥΑ που θα υπογραφεί θα περιγράφεται επακριβώς η διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων.

Ο βουλευτής εξήρε τη δουλειά που γίνεται στο υφυπουργείο, τονίζοντας ότι “σκοπός μας είναι όσο περνά ο καιρός να θεραπεύουμε τις παθογένειες και να παραμένουμε στο πλευρό των πληττόμενων, ώστε κανείς να μη μείνει πίσω και όλοι να επωφεληθούν της συλλογικής προσπάθειας ανασυγκρότησης της περιοχής που έχει ήδη ξεκινήσει και προχωρά με ταχείς ρυθμούς”.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει