«ΚΑΝΟΝΙ» ΑΠΟ TOUR OPERATOR: Σκανδιναβικό «φέσι» σε ξενοδόχους της Κρήτης

860

Στον “αέρα” βρίσκεται ο σκανδιναβικός tour operator, τουρκικών συμφερόντων, Detur, που δραστηριοποιείται και στην Κρήτη, αφήνοντας οφειλές εκατομμυρίων ευρώ.

Από το απόγευμα της Πέμπτης, πληροφορίες που έφτασαν στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, έκαναν λόγο για μεγάλες οφειλές σε ξενοδοχεία, διακοπή πληρωμών, μία -εκ των πραγμάτων και των εξελίξεων- πλαστή ανακοίνωση σε ξενοδοχεία στην Τουρκία ενώ χθες Παρασκευή η εταιρεία προχώρησε σε ανακοίνωση που αναφέρει ότι αναστέλλει τις δραστηριότητές της μέχρι τα τέλη του 2022.

Ασφαλείς πληροφορίες κάνουν λόγω για διαδικασία εξαγοράς από μεγάλο δυτικοευρωπαϊκό tour operator, επίσης τουρκικών συμφερόντων, ενώ φαίνεται να υπάρχουν οφειλές εκατομμυρίων σε ξενοδοχεία στα Χανιά, που είναι ο μεγαλύτερός του προορισμός, Ρόδο και Ρέθυμνο.

Σημειώνεται ότι το θέμα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στην Σουηδία, αλλά και στη Δανία και τη Φινλανδία.

Η ανακοίνωση του Detur, έχει ως εξής:

“Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν προκλήσεις πέρα από τα συνηθισμένα για τον κλάδο των ταξιδιών, των μεταφορών και του τουρισμού με πρώτα μια πανδημία που σταμάτησε όλα τα ταξίδια και μετά μια επανεκκίνηση που δεν ήταν χωρίς προβλήματα.

Το γεγονός ότι τώρα διεξάγεται πόλεμος στην Ευρώπη, ο οποίος επηρεάζει την οικονομία με πληθωρισμό και ασθενέστερο νόμισμα, σημαίνει ότι η βάση των ταξιδιωτών αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα, την ίδια στιγμή που το κόστος για τα αεροπορικά καύσιμα αυξάνεται απότομα. Αυτό οδήγησε στην ανάγκη για επανεκκίνηση της δραστηριότητάς μας, για να διασφαλιστεί η υγεία της επιχείρησης.

Ως εκ τούτου, η Detur αποφάσισε να αναθεωρήσει τις δραστηριότητές της και ως εκ τούτου θα προβεί σε αναδιοργάνωση με νέα κεφάλαια που προστίθενται στην εταιρεία. Καθώς αυτό σημαίνει αλλαγές στον οργανισμό και στις διαδικασίες του οργανισμού, η επιχείρηση θα τεθεί προσωρινά σε παύση για μια περίοδο. Το υπόλοιπο της σεζόν του 2022 θα ακυρωθεί.

Λυπούμαστε για την πιθανή ταλαιπωρία και προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει στους ταξιδιώτες των οποίων τα ταξίδια δεν πραγματοποιούνται τώρα. Ωστόσο, είναι δυστυχώς απαραίτητο να γίνουν οι αλλαγές που απαιτούνται για να είναι μια ισχυρή και υγιής εταιρεία στο μέλλον.

Οι ταξιδιώτες που επηρεάζονται από τις ακυρωμένες αναχωρήσεις θα επικοινωνήσουν με την υποστήριξη πελατών της Detur με σειρά αναχώρησης με βάση την πλησιέστερη ημερομηνία αναχώρησης πρώτα”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην Ρόδο η εταιρεία συνεργάζεται με περίπου 20 ξενοδοχεία, ενώ 13 έχει στο Ρέθυμνο. Στα Χανιά, που είναι ο μεγαλύτερος προορισμός, τα ξενοδοχεία ανέρχονται σε πολλές δεκάδες.

Σε πολλά ξενοδοχεία, ειδικά όσα έχουν καθεστώς guarantee, υπάρχουν οφειλές έως και αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, με το σύνολο να είναι κάποια εκατομμύρια, αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη για έναν πρώτο απολογισμό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει