ΑΥΓΕΝΙΚΗ: Τα έργα της Λότζια δεν σταματούν στο Ηράκλειο

263

Μπορεί τα χαρακτηριζόμενα «εμβληματικά έργα» του Δήμου Ηρακλείου να κατασκευάζονται κατά κύριο λόγο εντός του αστικού ιστού, αυτού δεν σημαίνει ωστόσο πως Ηράκλειο είναι μόνο τα τείχη και η περιοχή γύρω από αυτά.

Ειδικά αναφορικά με το Δήμο Ηρακλείου, το  Ηράκλειο αποτελεί έναν από τους δήμους που έχει έναν τεράστιο πλουραλισμό, καθώς μέσα του περικλείει από την έντονη βιομηχανική δραστηριότητα και την ύπαρξη σημαντικών κέντρων αποφάσεων, έως την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, σε μια πολύ μεγάλη μάλιστα έκταση.

Σε αυτή τη λογική, ο Δήμος Ηρακλείου στοχεύει σε μια κατά το δυνατόν ισόρροπη ανάπτυξη τόσο του κέντρου, όσο όμως και των αστικών γειτονιών, καθώς και των γύρω οικισμών. Έτσι προχωρούν συγκεκριμένες δράσεις στους οικισμούς που ανήκουν στο Δήμο Ηρακλείου, με το βάρος για τη συγκεκριμένη περίοδο να δίνεται στην Αυγενική.

«Η ισόρροπη ανάπτυξη κέντρου, γειτονιών και οικισμών ήταν εξαρχής στρατηγική επιλογή του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού και υλοποιείται από τη δημοτική αρχή μεθοδικά και με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια» αναφέρει σε σχετική ανάρτηση του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης, επεξηγώντας:

«Στην Αυγενική ολοκληρώνεται η διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου με παιδική χαρά και γήπεδο 5×5, αλλά και ανακατασκευή δημοτικού κτηρίου για να χρησιμοποιείται με σύγχρονες προδιαγραφές και ως ΚΔΑΠ. Οι οικισμοί της περιφέρειας του Δήμου δεν είναι φτωχοί συγγενείς, είναι οργανικό κομμάτι της δυναμικής του Ηρακλείου. Συνεχίζουμε!».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει