Στο Ηράκλειο το Παγκόσμιο Challenger Boccia ’23

206

Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή γνωστοποίησε την ανάληψη του παγκοσμίου Challenger Boccia 2023 (20-28 Οκτωβρίου) από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από το Ηράκλειο. Η ανακοίνωση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, η οποία κάνει λόγο για την κορυφαία διοργάνωση της Ελλάδας στο συγκεκριμένο άθλημα έπειτα από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες “ΑΘΗΝΑ 2004”, αναφέρει σχετικά:

«Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την ανάληψη του Παγκοσμίου Challenger Boccia 2023 στην Ελλάδα.

Έπειτα από την κατάθεση ενός πληρέστατου φακέλου διεκδίκησης, σε συντονισμένη προσπάθεια και με την υποστήριξη του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, της Περιφέρειας Κρήτης και το Δήμου Ηρακλείου, επελέγη η χώρα μας, από την Παγκόσμια Ομοσπονδία του Αθλήματος (Bisfed), ανάμεσα σε φακέλους διεκδίκησης άλλων χωρών, να λάβει τα δικαιώματα φιλοξενίας του 2023 World Boccia Challenger.

Το εν λόγω γεγονός θα λάβει χώρα στο Ηράκλειο Κρήτης, το διάστημα 20-28 Οκτωβρίου και θα αποτελέσει την κορυφαία διοργάνωση της Ελλάδας για το συγκεκριμένο άθλημα, έπειτα από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες “ΑΘΗΝΑ 2004”.

Πρόκειται για ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός το οποίο θα συμβάλει στην ενίσχυση της αθλητικής και τουριστικής ταυτότητας της χώρας μας και μέσα από την συγκεκριμένη κορυφαία διοργάνωση αποδεικνύεται ότι η Ελλάδα είναι ικανή να φιλοξενεί μεγάλα διεθνή αθλητικά γεγονότα, στα οποία λαμβάνουν μέρος σπουδαίοι και καταξιωμένοι αθλητές του Μπότσια από όλο τον κόσμο».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει